Calamars amb trompetes de la mort i albergínia

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 calamars mitjans
  • 15 g de trompetes de la mort
  • 50 g de mongeta tendra
  • 1 albergínia
  • oli d'oliva i sal
  • Per a la salsa de tinta:
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 porro
  • la tinta dels calamars
  • aigua
  • fècula de blat de moro

PREPARACIÓ

Per fer la salsa de tinta, poseu la ceba tallada, el porro tallat, l'all pelat i picat i la sal en una cassola amb oli i deixeu-ho estofar a foc lent ben tapat.
Després, afegiu-hi la tinta i l'aigua, i deixeu-ho reduir durant 30 minuts. Tot seguit, coleu-la i passeu-ho pel colador xinès. Finalment, lligueu la salsa amb una mica de fècula de blat de moro diluïda en aigua.

D'altra banda, salteu les trompetes de la mort en una paella amb oli.

Mentrestant, escaldeu la mongeta verda en un cassó amb aigua bullint i sal, i refredeu-la amb aigua i gel. Piqueu-la.

A continuació, feu els calamars en una paella ben calenta. Quan estiguin torrats, afegiu-hi l'oli i deixeu-los acabar de coure.

I ja per acabar, emplateu l'albergínia que haureu escalivat, poseu-hi a sobre les trompetes de la mort, la mongeta i els calamars, i cobriu-ho tot amb la salsa de tinta.
Anar al contingut