Calamars amb mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Solà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Els llegums contenen gran quantitat de fibra, que evita el restrenyiment. S'ha descobert que són capaces d'estimular el creixement de determinades bactèries del colon beneficioses per a la salut, per això se les denomina probiòtiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de calamars
- 6 cebes
- 10 grans d'all
- julivert
- alfàbrega
- 3/4 de kg de tomàquet fregit
- 1 raig de conyac
- 1 raig de xerès
- 1/2 l de fumet
- 800 g de mongetes del ganxet
- oli d'oliva verge
- al
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all i el julivert picats i el xerès.
Quan la ceba quedi transparent, afegiu-hi els calamars tallats a trossos, el tomàquet fregit, l'alfàbrega i el conyac i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, poseu-hi el fumet i les mongetes del ganxet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars.
Quan la ceba quedi transparent, afegiu-hi els calamars tallats a trossos, el tomàquet fregit, l'alfàbrega i el conyac i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, poseu-hi el fumet i les mongetes del ganxet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars.