Calamar de la costa farcit de gambes, escopinyes i porro
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Márquez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Quim de la Boqueria, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El marisc pràcticament no augmenta el colesterol en sang gracies al tipus de greix que conté.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 calamars mitjans
- 24 gambes mitjanes (8 per a l'emplatat)
- 400 g d'escopinyes
- 2 porros
- 100 ml de salsa de soja
- 50 ml de vinagre balsàmic
- 1 cullerada de mel
- llavors de sèsam torrades
- sal, pebre i oli
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les escopinyes en una paella amb una mica d'aigua freda, tapeu-la i deixeu-les coure fins que s'obrin. Seguidament, retireu-les de la paella i traieu-los la closca.
A continuació, poseu en un bol les escopinyes tallades a trossos, el porro tallat en juliana, les cues de gamba tallades a trossos, les potes i les aletes dels calamars picades, rectifiqueu-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé.
Tot seguit, doneu la volta als calamars, farciu-los amb la barreja d'escopinyes, gambes i porro, i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vinagre balsàmic, la mel, la salsa de soja i les llavors de sèsam i deixeu-ho coure durant uns minutets més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu unes gambes senceres.
I ja per acabar, emplateu el calamar tallat per la meitat, poseu-hi un parell de gambes a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció del calamar.
A continuació, poseu en un bol les escopinyes tallades a trossos, el porro tallat en juliana, les cues de gamba tallades a trossos, les potes i les aletes dels calamars picades, rectifiqueu-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé.
Tot seguit, doneu la volta als calamars, farciu-los amb la barreja d'escopinyes, gambes i porro, i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el vinagre balsàmic, la mel, la salsa de soja i les llavors de sèsam i deixeu-ho coure durant uns minutets més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu unes gambes senceres.
I ja per acabar, emplateu el calamar tallat per la meitat, poseu-hi un parell de gambes a sobre i salseu-ho tot amb el suc de la cocció del calamar.