Cachupa rica (Olla barrejada) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Honorina Rodrigues, l'Hospitalet de Llobregat

INGREDIENTS

  • 2 ossos salats de porc
  • 200 g de costella salada de porc
  • 1 peu de porc salat
  • 1 tall de cansalada
  • 1/2 kg de carn de porc (magra o del coll)
  • 2 cuixes de pollastre
  • 2 xoriços
  • 1/2 kg de midju (barreja meitat blat de moro blanc, meitat groc)
  • 100 g de llegums: pèsols secs (irvilha), faves blanques seques i fesolets secs
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 1 iuca mitjana
  • 1/4 de col
  • 2 patates
  • 150 g de carbassa
  • 3 cebes tendres
  • sal i oli d'oliva

PREPARACIÓ

La nit abans, deixeu els llegums i el gra (el midju) en remull. L'endemà, renteu-ho i feu-ho coure en una olla de pressió al voltant d'una hora i mitja juntament amb una ceba, tallada a trossos, una cabeça d'alls, una fulla de llorer, els ossos i la cansalada. En una olla a part, amb un raig d'oli, feu-hi coure el peu, la costella i la carn magra juntament amb una ceba tendra. Remeneu-ho de tant en tant i, al cap d'un quart, afegiu-hi el pollastre i el xoriço. Després afegiu-hi la col. Al cap d'uns 20 minuts, quan el pollastre ja s'hagi començat a enrossir, afegiu-hi la carabassa, la iuca i les patates. Rectifiqueu-ho de sal, si cal, i deixeu-ho al foc 20 minuts més, fins que les verdures siguin ben cuites. Serviu el contingut de cada olla en safates diferents. Una vegada al plat, cadascú s'ho amaneix al seu gust. Del gra cuit que us pugui sobrar, l'endemà en podeu preparar un potent esmorzar, una cachupa guisot, saltant-lo en una paella amb un bon raig d'oli juntament amb un tros de xoriço fregit, una truita o un ou ferrat.

Anar al contingut