Buzara (Cassola d'escamarlans) - Croàcia
- Programa: Karakia
- Cuina: Elena Stanić, Barcelona
INGREDIENTS
- escamarlans
- ceba
- alls
- pa ratllat
- pebre negre
- salsa de tomàquet
- vi blanc
- bitxo
- vegeta
- julivert
- oli i sal
- aigua
PREPARACIÓ
En una cassola amb una mica d'oli d'oliva, feu-hi un sofregit d'all i ceba, tot ben trinxat. Després afegiu-hi el tomàquet ratllat. Salpebreu-ho al vostre gust. Un cop tingueu el sofregit llest, incorporeu els escamarlans a la cassola.
Al cap d'uns quants minuts de remenar la cassola, aboqueu-hi un got d'aigua i ben bé mitja ampolla de vi blanc (us ha de quedar gairebé cobert). Afegiu-hi una mica de pa ratllat perquè la salsa quedi una mica lligada, un parell de cullerades de salsa de tomàquet i una mica de julivert trossejat. Deixeu-ho fer xup-xup uns 15 minuts.
Gairebé al final de la cocció, afegiu-hi un parell de bitxos trossejats a mà (vigileu que la picantor us pot molestar als ulls) i una cullerada de vegeta.
Al cap d'uns quants minuts de remenar la cassola, aboqueu-hi un got d'aigua i ben bé mitja ampolla de vi blanc (us ha de quedar gairebé cobert). Afegiu-hi una mica de pa ratllat perquè la salsa quedi una mica lligada, un parell de cullerades de salsa de tomàquet i una mica de julivert trossejat. Deixeu-ho fer xup-xup uns 15 minuts.
Gairebé al final de la cocció, afegiu-hi un parell de bitxos trossejats a mà (vigileu que la picantor us pot molestar als ulls) i una cullerada de vegeta.