Butterkekse (Galetes de mantega) - Steiermark, Àustria
- Programa: Karakia
- Cuina: Karin Perchthaler, Vilanova i la Geltrú
INGREDIENTS
- 250 g de farina
- 1 sobre de llevat en pols
- 75 g de sucre
- 25 g de sucre vainillat
- 120 g de mantega
- 1 ou
- una mica de xocolata desfeta
- llaminadures per decorar
PREPARACIÓ
Trossegeu la mantega perquè sigui més fàcil treballar-la. Barregeu-la amb la farina, treballant la massa amb els dits. Us quedarà finet, però granulós. Després, afegiu-hi el sucre vainillat i el llevat en pols. Barregeu-ho durant una estona, treballant-ho amb les mans perquè quedi tot ben integrat, i afegiu-hi l'ou. Una vegada l'ou s'hagi incorporat bé a la pasta, acabeu d'amassar-la damunt del marbre i deixeu-la reposar una estona, així perdrà una mica de temperatura i després anirà millor per fer les galetes. Per accelerar el refredament, podeu embolicar la bola de pasta amb paper film i deixar-la una estona dins la nevera.
Escampeu una mica de farina per sobre de la superfície de treball. Agafeu porcions de pasta i estireu-les una mica, procurant que tingui un gruix uniforme. Aquesta pasta no s'ha de manipular gaire estona perquè si no, les galetes s'esmicolarien en coure-les.
Un cop estirada la pasta, doneu forma a les galetes amb alguns motlles que tingueu per casa de formes diferents (flors, estrelles, trèvols, llunes, cors...).
Poseu un paper de coure al forn sobre la safata i col·loqueu-hi les galetes, una mica separades. Enforneu-les, durant uns 15 minuts, a 180º. Veureu que queden daurades en poca estona.
Traieu-les del forn, poseu-les en un plat i decoreu-les, abans que es refredin del tot, amb diferents llaminadures: boletes menudes de sucre o de xocolata, anissets, etc.
Perquè les llaminadures de la decoració quedin ben enganxades, unteu les galetes amb una mica de xocolata desfeta.
Escampeu una mica de farina per sobre de la superfície de treball. Agafeu porcions de pasta i estireu-les una mica, procurant que tingui un gruix uniforme. Aquesta pasta no s'ha de manipular gaire estona perquè si no, les galetes s'esmicolarien en coure-les.
Un cop estirada la pasta, doneu forma a les galetes amb alguns motlles que tingueu per casa de formes diferents (flors, estrelles, trèvols, llunes, cors...).
Poseu un paper de coure al forn sobre la safata i col·loqueu-hi les galetes, una mica separades. Enforneu-les, durant uns 15 minuts, a 180º. Veureu que queden daurades en poca estona.
Traieu-les del forn, poseu-les en un plat i decoreu-les, abans que es refredin del tot, amb diferents llaminadures: boletes menudes de sucre o de xocolata, anissets, etc.
Perquè les llaminadures de la decoració quedin ben enganxades, unteu les galetes amb una mica de xocolata desfeta.