Butterkekse (Galetes de mantega) - Steiermark, Àustria

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Karin Perchthaler, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 250 g de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 75 g de sucre
  • 25 g de sucre vainillat
  • 120 g de mantega
  • 1 ou
  • una mica de xocolata desfeta
  • llaminadures per decorar

PREPARACIÓ

Trossegeu la mantega perquè sigui més fàcil treballar-la. Barregeu-la amb la farina, treballant la massa amb els dits. Us quedarà finet, però granulós. Després, afegiu-hi el sucre vainillat i el llevat en pols. Barregeu-ho durant una estona, treballant-ho amb les mans perquè quedi tot ben integrat, i afegiu-hi l'ou. Una vegada l'ou s'hagi incorporat bé a la pasta, acabeu d'amassar-la damunt del marbre i deixeu-la reposar una estona, així perdrà una mica de temperatura i després anirà millor per fer les galetes. Per accelerar el refredament, podeu embolicar la bola de pasta amb paper film i deixar-la una estona dins la nevera.
Escampeu una mica de farina per sobre de la superfície de treball. Agafeu porcions de pasta i estireu-les una mica, procurant que tingui un gruix uniforme. Aquesta pasta no s'ha de manipular gaire estona perquè si no, les galetes s'esmicolarien en coure-les.
Un cop estirada la pasta, doneu forma a les galetes amb alguns motlles que tingueu per casa de formes diferents (flors, estrelles, trèvols, llunes, cors...).
Poseu un paper de coure al forn sobre la safata i col·loqueu-hi les galetes, una mica separades. Enforneu-les, durant uns 15 minuts, a 180º. Veureu que queden daurades en poca estona.
Traieu-les del forn, poseu-les en un plat i decoreu-les, abans que es refredin del tot, amb diferents llaminadures: boletes menudes de sucre o de xocolata, anissets, etc.
Perquè les llaminadures de la decoració quedin ben enganxades, unteu les galetes amb una mica de xocolata desfeta.

Anar al contingut