Burgul mehchi (Búrgul, fideus i cigrons) - Síria
- Programa: Karakia
- Cuina: Hani Sarkis, Barcelona
INGREDIENTS
- búrgul
- fideus
- cigrons cuits
- barreja d'espècies
- oli d'oliva
- aigua
PREPARACIÓ
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, enrossiu-hi els fideus, remenant sovint perquè no es cremin.
Al cap d'una estona, incorporeu el búrgul a la cassola. Condimenteu-ho amb les espècies i remeneu-ho uns quants minuts més.
Afegiu-hi aigua fins que quedin coberts els fideus i el búrgul.
Incorporeu els cigrons cuits i prèviament esbandits a la cassola i deixeu que tot plegat cogui a foc molt lent durant uns 15 o 20 minuts.
Gairebé al final de la cocció, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i torneu-ho a remenar.
Deixeu-ho reposar, fora del foc i amb la cassola tapada, fins que s'hagi begut tota l'aigua i ja ho podreu servir.
Normalment, aquest plat s'acompanya amb iogurt fet a casa o amb verdura estofada.
Al cap d'una estona, incorporeu el búrgul a la cassola. Condimenteu-ho amb les espècies i remeneu-ho uns quants minuts més.
Afegiu-hi aigua fins que quedin coberts els fideus i el búrgul.
Incorporeu els cigrons cuits i prèviament esbandits a la cassola i deixeu que tot plegat cogui a foc molt lent durant uns 15 o 20 minuts.
Gairebé al final de la cocció, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i torneu-ho a remenar.
Deixeu-ho reposar, fora del foc i amb la cassola tapada, fins que s'hagi begut tota l'aigua i ja ho podreu servir.
Normalment, aquest plat s'acompanya amb iogurt fet a casa o amb verdura estofada.