Bunyols de poma amb crema

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és molt rica en pectina, substancia que ajuda a disminuir el colesterol en sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 3 pomes d'un tipus poc àcid preferiblement de Cardona

  • oli d'oliva
  • 1 pell de llimona

    PER A LA PASTA D'ARREBOSSAR:

  • 100 g de farina
  • 150 g de farina de blat de moro
  • 1/2 sobre de llevat
  • un raig d'aigua amb gas
  • un polsim de sal

    PER A LA CREMA 

  • 500 ml de llet
  • 25 g de farina de blat de moro
  • 4 rovells d'ou
  • 125 g de sucre
  • 1 canonet de canyella
  • 1 pell de llimona
  • sucre morè

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu oli i una pell de llimona en una paella i deixeu-lo escalfar.
  2. Per fer la pasta d'arrebossar, poseu en un bol la farina, la farina de blat de moro, la sal, el llevat i l'aigua amb gas i remeneu-ho amb un batedor.
  3. Seguidament, peleu la poma, talleu-la a daus, passeu-los per farina, arrebosseu-los amb la pasta d'arrebossar i fregiu-los en la paella amb oli calent, i retireu primer la pell de llimona.
  4. Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent.
  5. Per fer la crema, poseu la llet, la pell de llimona i la canyella en un cassó i escalfeu-ho al foc. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar.
  6. Mentrestant, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i barregeu-los bé amb un batedor. Tot seguit, afegiu-hi la farina de blat de moro i torneu-ho a barrejar bé.
  7. Finalment, coleu la llet, poseu-la en un cassó juntament amb la barreja de rovells i sucre i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que tingueu una crema una mica espessa.
  8. I ja per acabar, emplateu els bunyols, poseu-hi el sucre morè per sobre, cremeu-lo amb un bufador i guarniu el plat amb la crema catalana al costat.
Anar al contingut