Bunyols d'arengada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bunyols són una preparació rica en hidrats de carboni i proteïnes, per això són ideals per combinar-los amb una amanida que aporti altres nutrients necessaris per completar l'àpat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    200 g d'arengada dessalada

  • 1 gra d all
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou
  • julivert
  • 110 ml de llet fresca
  • 100 g de farina
  • 7 g d'impulsor químic
  • 2 ous
  • 5 pells de bacallà
  • 40 ml de nata
  • Per a la salsa maionesa:

    gingebre

  • 1 ou
  • oli d'oliva
  • oli de sèsam
  • sal
  • pebre
  • cibulet

PREPARACIÓ

  1. Posem 200 g d'arengades en un bol amb aigua mineral a dessalar.
  2. Posem en un pot 110ml de llet fresca i 40 ml de nata a escalfar i hi afegim 5 pells de bacallà dessalades i 1 gra d'all.
  3. Quan arrenqui el bull, retirem el pot del foc. Ho tapem i ho deixem infusionar 30 minuts.
  4. Traiem les arengades de l'aigua. Les eixuguem i en traiem les espines. Les esqueixem. Les posem dins un got de batedora.
  5. Colem la llet infusionada dins del mateix got.
  6. Hi posem un gra d'all
  7. Desfem 7 g d'impulsor químic en el got.
  8. Piquem julivert i la part verda d'1 ceba tendra i ho posem al got.
  9. Afegim al got 2 ous i ho triturem tot plegat.
  10. Afegim al got turmix, 100 g de farina, sal i pebre negre i ho barregem. Ho portem a la nevera durant 30 minuts
  11. Fregim els bunyols a la paella fonda i retirem l'oli sobrant en una safata amb paper absorbent
  12. Ratllem gingebre dins el got de la batedora
  13.  Afegim al got 1 ou, sal, pebre, un raig d'oli de sèsam i oli OVE.
  14. Ho emulsionem amb la batedora.
  15.  Servim els bunyols en una safata amb la maionesa de gingebre per sobre i cibulet picat.