Bullinada de peix
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
- Informació nutricional -Obre
Las proteïnes del peix contenen tots els aminoàcids essencials necessaris per al desenvolupament, creixement i manteniment corporalAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 kg de peix (rogers, rap, verat...)
- 1,5 kg de patates
- 4 nyores banyades en oli
- 1/2 cullerada de safrà torrat
- 4 cullerades de farina
- 12 llesques de pa torrat
- 2 grans d'all
- 1 fulla de llorer
- sagí
- oli d'oliva
- sal i pebre
- all i julivert
- Per al fumet:
- espines de peix
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 tronxo d'api
- 1 fulla de llorer
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el fumet poseu les espines de peix, la ceba, les pastanagues, l'api i el llorer en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-ho coure tot junt durant uns 15 minuts.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el sagí que haureu enfarinat. Quan estigui rosset, afegiu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes ben fines, el peix ja net, l'all i el julivert picat, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho sofregir durant una estona.
Mentrestant, poseu en un bol la carn de la nyora, el safrà i una mica de fumet, remeneu-ho bé, afegiu-ho a la cassola del peix i les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més sense deixar de remenar la cassola.
I ja per acabar, emplateu el peix amb les patates i serviu-ho acompanyat de les llesques de pa torrat untades amb all.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el sagí que haureu enfarinat. Quan estigui rosset, afegiu-hi les patates pelades i tallades a rodanxes ben fines, el peix ja net, l'all i el julivert picat, el llorer, la sal i el pebre i deixeu-ho sofregir durant una estona.
Mentrestant, poseu en un bol la carn de la nyora, el safrà i una mica de fumet, remeneu-ho bé, afegiu-ho a la cassola del peix i les patates i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més sense deixar de remenar la cassola.
I ja per acabar, emplateu el peix amb les patates i serviu-ho acompanyat de les llesques de pa torrat untades amb all.