Bullabessa de petxines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Jiménez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de petxines (ostres, musclos, cloïsses, escopinyes, etc.)
- 400 g de patata tipus Mona Lisa
- 1 l de fumet de peix perfumat amb anís estrellat
- torradetes de pa
- 1 tasseta d'allioli
- 1 cullerada de salsa harissa
- oli d'oliva
- cerfull
PREPARACIÓ
Per començar, poseu un got d'aigua en una olla i incorporeu-hi les petxines.
Tapeu l'olla, i a mesura que les petxines es vagin obrint, aneu-les retirant de l'olla. A continuació, incorporeu l'aigua que hagi sobrat de bullir al vapor les petxines al fumet de peix que tindreu al foc. Afegiu-hi també safrà i sal. Quan comenci a bullir, talleu les patates pelades a talls irregulars i incorporeu-los al fumet. Deixeu-ho bullir fins que les patates estiguin cuites. Per preparar la salsa, poseu l'allioli i la salsa harissa en un bol, i remeneu-ho. I ja per acabar, poseu les patates al centre d'un plat i afegiu-hi les petxines. Tot seguit, cobriu les torrades amb la salsa i incorporeu-les al plat. Afegiu-hi un rajolí d'oli i una mica de cerfull. Quan serviu el plat, incorporeu-hi el fumet de peix al voltant.
Tapeu l'olla, i a mesura que les petxines es vagin obrint, aneu-les retirant de l'olla. A continuació, incorporeu l'aigua que hagi sobrat de bullir al vapor les petxines al fumet de peix que tindreu al foc. Afegiu-hi també safrà i sal. Quan comenci a bullir, talleu les patates pelades a talls irregulars i incorporeu-los al fumet. Deixeu-ho bullir fins que les patates estiguin cuites. Per preparar la salsa, poseu l'allioli i la salsa harissa en un bol, i remeneu-ho. I ja per acabar, poseu les patates al centre d'un plat i afegiu-hi les petxines. Tot seguit, cobriu les torrades amb la salsa i incorporeu-les al plat. Afegiu-hi un rajolí d'oli i una mica de cerfull. Quan serviu el plat, incorporeu-hi el fumet de peix al voltant.