Bullabessa criolla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cranc de riu té moltes proteïnes i és ric en minerals, com ara fòsfor, potassi, calci i magnesi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de peix de roca

    12 musclos

    8 crancs de riu

    8 tomàquets de pera

    6 ametlles torrades

    6 avellanes torrades

    1 porro

    1 ceba

    1 tija d'api

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    1 cabeça d'alls

    2 bitxos secs

    safrà

    julivert

    gingebre 

    llima

    llorer

    cibulet

    sal

    pebre negre en gra

    rom negre

    1 l de fumet de peix

    oli OVE

PREPARACIÓ

Netegem el peix, l'escatem, en traiem tripes i espines. Reservem les espines i el cap, sense ulls ni ganyes, per fer un fumet.

Fem el fumet posant a bullir en un litre i mig d'aigua mineral les espines i el cap. Ho deixem bullir a foc no gaire viu uns 25 minuts. Ho deixarem reposar 25 minuts més.

Pelem i piquem molt menut l'api, la ceba, el porro, el pebrot vermell, el gingebre i els tomàquets. Ho barregem en un bol amb dues cullerades de pasta de tomàquet.

Posem el bol al foc amb un bon raig d'oli i hi afegim els dos bitxos frescos a trossos i la cabeça d'all esberlada pel mig. Ho deixem suar a poc a poc uns 30 minuts.

En una paella, hi torrem el safrà i el posem al morter amb 6 ametlles torrades i 6 avellanes també torrades. Fem una picada.

Passats els 30 minuts. posem el foc al màxim i hi afegim el rom, la picada, el llorer, el pebre negre aixafat, unes gotes de llima i el fumet. Tapem la cassola i deixem que faci xup-xup a foc lent i tapat 20 minuts més, remenant-ho de tant en tant.

Obrim els musclos amb el bufador, els separem i en reservem el suc, que afegirem a la sopa.

Aboquem el peix tallat a trossos (mida mossegada), els crancs ja cuits, el suc dels musclos, tornem a tapar la cassola i ho deixem que cogui 3 minuts.

Muntem el plat amb el julivert picat, els musclos,   la ratlladura de llima, el pebre negre i un raig d'oli. Després servim una cullerada de sopa.

 

Anar al contingut