Bûche de Noël
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Canal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
PER AL PA DE PESSIC
- 3 rovell d'ou
- 4 clares
- 125 g de sucre
- 50 g de farina
-
pell de llimona i vainillina
PER A LA TRUFA
- 150 g de nata líquida
- 15 g de sucre
-
150 g de cobertura de xocolata
PER AL BANY DE XOCOLATA
- 100 g de xocolata
- 100 g de mantega
PREPARACIÓ
- Per fer la trufa, poseu la nata líquida i el sucre en un bol i escalfeu-ho al microones.
- Quan estigui ben calent, incorporeu-hi la cobertura de xocolata i remeneu-ho fins a aconseguir una barreja ben homogènia.
- A continuació, feu el pa pessic a la manera tradicional, procurant que us quedin unes làmines grosses d'un o dos centímetres de gruix.
- Tot seguit, unteu el pa de pessic amb la trufa per una banda i enrotlleu-lo sobre si mateix, de manera que la trufa quedi a la cara interior.
- Després, talleu els extrems del tronc esbiaixats i enganxeu, amb l'ajuda de la trufa, aquests fragments a la part superior del tronc, simulant unes branques. Seguidament, cobriu tot el tronc amb la trufa sobrant i deixeu el tronc al congelador un parell d'hores.
- Per al bany de xocolata, barregeu en un bol la xocolata i la mantega fosa fins a aconseguir una barreja ben homogènia.I ja per acabar, traieu el tronc del congelador i cobriu-lo completament amb la xocolata fosa.