Brownie de xocolata negra sense gluten
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Cal tenir molta cura a l'hora de fer preparacions sense gluten o sense altres al·lèrgens, ja que durant la manipulació s'ha d'evitar la contaminació creuada amb altres ingredients que puguin contenir-los.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g xocolata 85% cacau
125 g sucre muscovat
80 g farina d'arròs
60 g mantega
50 g nous pelades
40 ml beguda de nous
40 ml oli OVE
10 g cacau en pols desgreixat
3 ous
1 beina de vainilla
Mantega
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un pot 60 g de mantega i 100 g de xocolata 85% cacau (reservem la resta de xocolata per a després). Ho posem a foc molt baix i ho fonem.
- En un bol hi posem 2 ous sencers, 1 rovell, 125 g de sucre muscovat fosc. Ho barregem bé amb una vareta manual fins a tenir una textura fina i sense grumolls.
- Un cop barrejat hi afegim 40 ml d'oli OVE, 40 ml de beguda de nous i la polpa d'una beina de vainilla. Ho barregem tot bé.
- Hi afegim amb un colador per tamisar 80 g de farina d'arròs, 10 g de cacau en pols desengreixat i un polsim de sal. Ho barregem amb una llengua.
- Ara aboquem a la massa que tenim al bol la xocolata i la mantega que teníem desfetes en un pot. Ho remenem tot amb la llengua.
- Trenquem amb un ganivet a mida macedònia 100 g de xocolata 85% cacau i 50 g de nous ja pelades.
- Afegim els trossos de xocolata i nous a la massa del brownie i ho barregem.
- Untem un motlle quadrat de 24 cm x 24 cm amb mantega i l'enfarinem amb farina d'arròs. Aboquem la massa al motlle i l'escampem fins que quedi uniforme. Ho enfornem 25 minuts a 170°C.
- Desemmotllem el brownie i hi espolsem cacau en pols amb un colador. Ja el tenim llest per emplatar.