Brownie de xocolata negra sense gluten

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Cal tenir molta cura a l'hora de fer preparacions sense gluten o sense altres al·lèrgens, ja que durant la manipulació s'ha d'evitar la contaminació creuada amb altres ingredients que puguin contenir-los.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g xocolata 85% cacau 

    125 g sucre muscovat 

    80 g farina d'arròs 

    60 g mantega 

    50 g nous pelades 

    40 ml beguda de nous  

    40 ml oli OVE 

    10 g cacau en pols desgreixat 

    3 ous 

    1 beina de vainilla 

    Mantega 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 60 g de mantega i 100 g de xocolata 85% cacau (reservem la resta de xocolata per a després). Ho posem a foc molt baix i ho fonem. 
  2. En un bol hi posem 2 ous sencers, 1 rovell, 125 g de sucre muscovat fosc. Ho barregem bé amb una vareta manual fins a tenir una textura fina i sense grumolls. 
  3. Un cop barrejat hi afegim 40 ml d'oli OVE, 40 ml de beguda de nous i la polpa d'una beina de vainilla. Ho barregem tot bé. 
  4. Hi afegim amb un colador per tamisar 80 g de farina d'arròs, 10 g de cacau en pols desengreixat i un polsim de sal. Ho barregem amb una llengua. 
  5. Ara aboquem a la massa que tenim al bol la xocolata i la mantega que teníem desfetes en un pot. Ho remenem tot amb la llengua. 
  6. Trenquem amb un ganivet a mida macedònia 100 g de xocolata 85% cacau i 50 g de nous ja pelades. 
  7. Afegim els trossos de xocolata i nous a la massa del brownie i ho barregem. 
  8. Untem un motlle quadrat de 24 cm x 24 cm amb mantega i l'enfarinem amb farina d'arròs.  Aboquem la massa al motlle i l'escampem fins que quedi uniforme. Ho enfornem 25 minuts a 170°C. 
  9. Desemmotllem el brownie i hi espolsem cacau en pols amb un colador. Ja el tenim llest per emplatar.    
Anar al contingut