Brioix farcit de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria casolana aporta molta energia, sucres i greixos, però també proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS
300 g de farina de força
150 g de torró cremós amb pistatxo
150 g de xocolata
40 g de mantega
20 g de sucre
10 g de llevat fresc
250 ml de nata del 35%
190 ml de llet
3 ous M
3 cardamoms
Crema d'ametlla crua
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar la llet, juntament amb tres cardamoms que esclovellem prèviament.
- Posem en un bol 20 g de sucre, un polsim de sal i dos ous M. Els blanquegem amb unes varetes.
- Aboquem la llet perfumada en un altre bol, per assegurar-nos que està per sota de 50 ºC. Un cop tenim aquesta temperatura, afegim la llet al bol dels ous i ho integrem.
- Tamisem la farina a dins d'un altre bol i hi afegim el llevat fresc. Hi aboquem la barreja dels ous i ho acabem d'integrar.
- Posem el bol a la pastadora i, mentre es va pastant, hi anem afegint la mantega freda, a bocins.
- Quan la mantega s'hi ha integrat, ho acabem de funyir a mà, en fem una bola, ho tapem a pell i deixem que llevi durant dues hores.
- Passat aquest temps, tallem la pasta en bocins d'uns 50 g i els fem la forma de brioixos individuals. Els posem a dins de motlles, els tapem amb un drap humit i els deixem reposar durant mitja hora.
- Batem un rovell d'ou amb una mica de llet. Amb aquesta barreja, pintem els brioixos i els enfornem durant 20 minuts a 180 ºC.
- Per fer la crema que farceix els brioixos, esbocinem el torró cremós amb pistatxo i el fonem en un pot al foc. Hi afegim una cullerada de crema d'ametlla crua, la nata i fem que s'integri sense que s'escalfi massa. Ho aboquem en un got batedor, juntament amb la xocolata per fondre, i ho turbinem fins que tinguem la crema a punt. Ho deixem refredar durant mitja hora a la nevera.
- Fem un forat a cada brioix amb un bastonet i els farcim de crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera.