Brioix farcit de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastisseria casolana aporta molta energia, sucres i greixos, però també proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS 

     

    300 g de farina de força 

    150 g de torró cremós amb pistatxo 

    150 g de xocolata 

    40 g de mantega 

    20 g de sucre 

    10 g de llevat fresc 

    250 ml de nata del 35% 

    190 ml de llet 

    3 ous M  

    3 cardamoms 

    Crema d'ametlla crua 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar la llet, juntament amb tres cardamoms que esclovellem prèviament. 
  2. Posem en un bol 20 g de sucre, un polsim de sal i dos ous M. Els blanquegem amb unes varetes.  
  3. Aboquem la llet perfumada en un altre bol, per assegurar-nos que està per sota de 50 ºC. Un cop tenim aquesta temperatura, afegim la llet al bol dels ous i ho integrem. 
  4. Tamisem la farina a dins d'un altre bol i hi afegim el llevat fresc. Hi aboquem la barreja dels ous i ho acabem d'integrar. 
  5. Posem el bol a la pastadora i, mentre es va pastant, hi anem afegint la mantega freda, a bocins.  
  6. Quan la mantega s'hi ha integrat, ho acabem de funyir a mà, en fem una bola, ho tapem a pell i deixem que llevi durant dues hores. 
  7. Passat aquest temps, tallem la pasta en bocins d'uns 50 g i els fem la forma de brioixos individuals. Els posem a dins de motlles, els tapem amb un drap humit i els deixem reposar durant mitja hora. 
  8. Batem un rovell d'ou amb una mica de llet. Amb aquesta barreja, pintem els brioixos i  els enfornem durant 20 minuts a 180 ºC. 
  9. Per fer la crema que farceix els brioixos, esbocinem el torró cremós amb pistatxo i el fonem en un pot al foc. Hi afegim una cullerada de crema d'ametlla crua, la nata i fem que s'integri sense que s'escalfi massa. Ho aboquem en un got batedor, juntament amb la xocolata per fondre, i ho turbinem fins que tinguem la crema a punt. Ho deixem refredar durant mitja hora a la nevera. 
  10. Fem un forat a cada brioix amb un bastonet i els farcim de crema amb l'ajuda d'una mànega pastissera. 
Anar al contingut