Brioix de trufa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La nata és bàsicament el greix de la llet i, per tant, se n'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per fer la massa

    400 g de farina de força     

    250 g  de llet fresca

    50 g de mantega

    30 g de sucre

    20 g de llevat fresc

    2 ous

    1 beina de vainilla

    sal

     

    Per fer el farcit

    250 g de nata

    2 fulles de gelatina

    150 g de xocolata 70%    

    sal

     

    Per a la decoració

    1 presa de xocolata    

    1 ou

     

PREPARACIÓ

  1. Pesem 400 g de farina de força, 50 g de mantega pomada, 20 g de llevat fresc i ho posem tot en un bol.
  2. Barregem amb els dits el contingut del bol fins que quedi tot ben integrat. Hi afegim un polsim de sal.
  3. Escalfem, en un pot, 250 g de llet fresca amb 30 g de sucre.
  4. Batem 2 ous amb 30 g de sucre i un polsim de sal i ho afegim al bol juntament amb la llet tèbia.
  5. Afegim la polpa d'una beina de vainilla a la massa.
  6. Barregem la massa, primer amb la cullera i desprès amb les varetes elèctriques, i la  filmem a pell. La deixem reposar durant 60 minuts.
  7. L'amassem de nou i en fem boletes: les posem al motllo (prèviament untat amb mantega i farina) ben atapeïdes i les deixem reposar tapades amb un drap durant 30 minuts.
  8. Batem 1 ou i el fem servir per pintar la massa del motllo.
  9. Introduïm la massa al forn, a 180º, durant 30 minuts.
  10. Posem a escalfar un pot amb aigua de l'aixeta i amb un bol de vidre per fer un bany maria.
  11. Posem a hidratar 2 fulles de gelatina en un plat amb aigua mineral freda.
  12. Desfem 150 g de xocolata 70% al bany maria.
  13. Afegim la gelatina hidratada a la xocolata i remenem fins que es desfaci.
  14. Muntem 250 g de nata amb les varetes elèctriques i un polsim de sal.
  15. Traiem el brioix del forn i el deixem temperar.
  16. Afegim, a poc a poc, la xocolata a la nata. Reservem la trufa en una mànega i la refredem a la nevera.
  17. Tallem el brioix pel mig, ja fred, i el farcim amb la mànega de trufa.
  18. Hi ratllem per sobre 1 presa de xocolata.
Anar al contingut