Brioix de trufa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La nata és bàsicament el greix de la llet i, per tant, se n'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer la massa
400 g de farina de força
250 g de llet fresca
50 g de mantega
30 g de sucre
20 g de llevat fresc
2 ous
1 beina de vainilla
sal
Per fer el farcit
250 g de nata
2 fulles de gelatina
150 g de xocolata 70%
sal
Per a la decoració
1 presa de xocolata
1 ou
PREPARACIÓ
- Pesem 400 g de farina de força, 50 g de mantega pomada, 20 g de llevat fresc i ho posem tot en un bol.
- Barregem amb els dits el contingut del bol fins que quedi tot ben integrat. Hi afegim un polsim de sal.
- Escalfem, en un pot, 250 g de llet fresca amb 30 g de sucre.
- Batem 2 ous amb 30 g de sucre i un polsim de sal i ho afegim al bol juntament amb la llet tèbia.
- Afegim la polpa d'una beina de vainilla a la massa.
- Barregem la massa, primer amb la cullera i desprès amb les varetes elèctriques, i la filmem a pell. La deixem reposar durant 60 minuts.
- L'amassem de nou i en fem boletes: les posem al motllo (prèviament untat amb mantega i farina) ben atapeïdes i les deixem reposar tapades amb un drap durant 30 minuts.
- Batem 1 ou i el fem servir per pintar la massa del motllo.
- Introduïm la massa al forn, a 180º, durant 30 minuts.
- Posem a escalfar un pot amb aigua de l'aixeta i amb un bol de vidre per fer un bany maria.
- Posem a hidratar 2 fulles de gelatina en un plat amb aigua mineral freda.
- Desfem 150 g de xocolata 70% al bany maria.
- Afegim la gelatina hidratada a la xocolata i remenem fins que es desfaci.
- Muntem 250 g de nata amb les varetes elèctriques i un polsim de sal.
- Traiem el brioix del forn i el deixem temperar.
- Afegim, a poc a poc, la xocolata a la nata. Reservem la trufa en una mànega i la refredem a la nevera.
- Tallem el brioix pel mig, ja fred, i el farcim amb la mànega de trufa.
- Hi ratllem per sobre 1 presa de xocolata.