Brioix de coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El coco és una de les fruites més energètiques que hi ha, el greix és el seu component principal després de l'aigua. També és ric en minerals que ajuden a enfortir els ossos com el magnesi, els fòsfor i el calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de crema de formatge
100 g de llet de coco espessa
una llima
Per acompanyar
dàtils medjool deshidratats
una nectarina
sucre morè
Per al preferment
120 g de llet
75 g de farina
20 g de llevat fresc
Per a la massa
preferment
400 g farina
4 ous
30 g de sucre
sal
250 g de mantega
oli OVE
PREPARACIÓ
- Per fer el preferment barregem en un bol els 75 grams de farina, 120 grams de llet i els 20 grams de llevat fresc. Ho deixem reposar, filmat a pell, a la nevera 24 hores.
- Blanquegem amb les varetes elèctriques els rovells dels 4 ous amb 30 grams de sucre.
- Batem les clares. Sense que arribin a muntar, les afegim al bol del preferment amb els rovells blanquejats, la farina tamisada, un polsim de sal i finalment hi afegim, de mica en mica, la mantega esmicolada a temperatura ambient. Ho barregem suaument, hi afegim una mica d'oli i ho deixem reposar filmat a pell durant 10 minuts.
- Untem 4 motlles amb mantega i els enfarinem. Els omplim amb la massa reposada i els portem al forn 30 minuts a 180º. Si pot ser hi donem forma de brioix.
- En un bol barregem 250 grams de crema de formatge (sense xerigot), 100 grams de llet de coco, unes gotes de llima i ratlladura de llima. Ho batem amb les varetes elèctriques.
- Omplim una mànega pastissera amb aquesta massa. Ho reservem.
- Barregem sucre morè i coco ratllat.
- Quan la massa que tenim al forn hagi fet 20 minuts de cocció, obrim el forn i afegim per sobre la barreja de sucre morè i coco ratllat. Ho tornem al forn i ho deixem els 10 minuts que quedaven.
- Traiem els pinyols dels dàtils i els tallem a la microbrunesa.
- Traiem els brioixos del forn, els deixem refredar una miqueta per no cremar-nos i els tallem horitzontalment. A continuació, els farcim amb la crema reservada, els trossos de dàtil, trossets de nectarina i ratlladura de llima.