Brioix de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El coco és una de les fruites més energètiques que hi ha, el greix és el seu component principal després de l'aigua. També és ric en minerals que ajuden a enfortir els ossos com el magnesi, els fòsfor i el calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de crema de formatge

    100 g de llet de coco espessa

    una llima

     

     

    Per acompanyar

    dàtils medjool deshidratats    

    una nectarina

    sucre morè

     

    Per al preferment

    120 g de llet 

    75 g de farina

    20 g de llevat fresc

     

    Per a la massa

    preferment

    400 g farina

    4 ous

    30 g de sucre

    sal

    250 g de mantega

    oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Per fer el preferment barregem en un bol els 75 grams de farina, 120 grams  de llet i els 20 grams de llevat fresc. Ho deixem reposar, filmat a pell, a la nevera 24 hores.
  2. Blanquegem amb les varetes elèctriques els rovells dels 4 ous amb 30 grams de sucre.
  3. Batem  les clares. Sense que arribin a muntar, les afegim al bol del preferment amb els rovells blanquejats, la farina tamisada, un polsim de sal i finalment hi afegim, de mica en mica, la mantega esmicolada a temperatura ambient. Ho barregem suaument, hi afegim una mica d'oli i ho deixem reposar filmat a pell durant 10 minuts.
  4. Untem 4 motlles amb mantega i els enfarinem. Els omplim amb la massa reposada i els portem al forn 30 minuts a 180º. Si pot ser hi donem forma de brioix.
  5. En un bol barregem 250 grams de crema de formatge (sense xerigot), 100 grams de llet de coco, unes gotes de llima i ratlladura de llima. Ho batem amb les varetes elèctriques.
  6. Omplim una mànega pastissera amb aquesta massa. Ho reservem.
  7. Barregem sucre morè i coco ratllat.
  8. Quan la massa que tenim al forn hagi fet 20 minuts de cocció, obrim el forn i afegim per sobre la barreja de sucre morè i coco ratllat. Ho tornem al forn i ho deixem els 10 minuts que quedaven.
  9. Traiem els pinyols dels dàtils i els tallem a la microbrunesa.
  10.  Traiem els brioixos del forn, els deixem refredar una miqueta per no cremar-nos i els tallem horitzontalment. A continuació, els farcim amb la crema reservada, els trossos de dàtil, trossets de nectarina i ratlladura de llima.
Anar al contingut