Braó al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En les receptes en què s'afegeixen begudes amb alcohol, aquest no desapareix del tot encara que es cuini.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 braons de porc
pebre negre en gra
una llimona
2 fulles de llorer
una cullerada de mostassa
gingebre
1 canonet de canyella
1 nou moscada
4 l d'aigua mineral
2 grans d'all
sal grossa
3 patates
2 cebes
sal fina
10 cirerols
vi blanc
alfàbrega
oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Fem un brou, posem l'aigua i 100 g de sal grossa a foc lent. Hi afegim l'all fins que quedi tou, uns 10 minuts a foc mitjà. Ho traiem del foc i ho deixem refredar, fins que estigui a temperatura ambient.
Fem el marinat d'espècies: barregem en un bol gingebre ratllat, el suc d'una llimona i una tira de pell, 4 voltes de pebre negre, el llorer, nou moscada ratllada i una cullerada de mostassa. Ho barregem tot amb el brou. Tot ha d'estar a temperatura.
Hi submergim els braons i els deixem 3 dies a la nevera.
Tallem patates a rodelles i la ceba, a la juliana, i les posem a la safata de forn amb paper sulfurat. Hi tirem un raig d'oli d'oliva, pebre, 2 gots de vi i ho posem al forn amb els braons a sobre. Ho fornegem 45 minuts a 200 graus.
Saltem els cirerols amb oli d'oliva verge extra, un polsim de sal i unes quantes fulles d'alfàbrega. Ho servim amb les patates i els cirerols a sota i el braó a sobre.