Braç de gitano de trufa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Pels seus ingredients, aquestes postres són riques en energia, proteïnes de bona assimilació, greixos i sucresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    10 ous

    90 g de sucre

    55 ml de llet

    50 ml d'oli de gira-sol

    60 g de farina   

    300 ml de nata

    2 fulles de gelatina

    200 g de xocolata 70%

    Sucre de llustre

PREPARACIÓ

  1. Separem els rovells i les clares de 5 ous.
  2. Comencem a muntar les clares. Quan ja comencen a quedar blanques, afegim 60 g de sucre al bol en tres tandes.
  3. Amb la merenga ja muntada, escalfem 55 ml de llet fresca i 50 ml d'oli de gira-sol. Ha d'arribar a uns 80 graus. Un cop assolida la temperatura, traiem el pot del foc i deixem que vagi tornant a la temperatura ambient.
  4. Muntem els 5 rovells amb la vareta elèctrica. Hi afegim la llet tèbia i continuem muntant. Afegim als rovells 30 g de sucre.
  5. Afegim 60 g de farina tamisada i la integrem amb una llengua fins que quedi homogeni.
  6. Afegim amb cura la massa al bol de la merenga.
  7. Preparem una safata de forn amb un paper de forn.
  8. Estirem la massa a la safata per fer una planxa de pa de pessic.
  9. Portem la massa al forn 10 minuts a 180 graus.
  10. Desenfornem la massa i la deixem refredar.
  11. Emboliquem la planxa de pessic amb un drap humit i l'enrotllem.
  12. Posem 2 fulles de gelatina en un bol amb aigua mineral perquè s'hidratin.
  13. Desfem 200 g de xocolata al 70% de cacau en un bol al bany maria.
  14. Traiem la gelatina de l'aigua.
  15. Escorrem la gelatina i la desfem en un pot amb una mica de nata calenta (20 ml).
  16. En un altre bol posem 280 ml de nata i els muntem amb les varetes elèctriques.
  17. Barregem la xocolata amb la nata a poc a poc perquè no baixi gaire.
  18. Barregem els 20 ml de nata amb gelatina temperada i la xocolata desfeta.
  19. Desemboliquem la planxa de pa de pessic i escampem la trufa per sobre.
  20. Cargolem la planxa deixant el tancament de cap per avall.
  21. Espolsem sucre de llustre per sobre del braç de gitano.
Anar al contingut