Bou wagyu sobre parmentier de manxego

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 800 g de bou Wagyu
  • 4 patates del bufet
  • 100 cl de fondo fosc
  • 200 cl de nata fresca
  • 100 g de mantega
  • 100 g de manxego curat
  • bitxo japonès
  • 50 cl d'oli d'oliva verge
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó les patates pelades i tallades a trossos, cobriu-les amb aigua freda, rectifiqueu-les de sal i deixeu-les bullir.

Mentrestant, poseu la nata en un cassó i deixeu-la coure. Quan arrenqui el bull, poseu-la a la Thermomix juntament amb el manxego tallat a trossos i tritureu-ho.

Per fer el parmentier, quan les patates estiguin cuites, retireu-les del foc, passeu-les per un passapuré, afegiu-hi la mantega i la crema de manxego i remeneu-ho bé fins que estigui tot ben barrejat.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el bou ja salat. Quan estigui dauradet retireu-lo del foc i reserveu-lo sobre una reixeta. Seguidament, talleu-lo a rodanxes i escalfeu-lo amb un bufador.

I ja per acabar, emplateu el parmentier de manxego, salseu-lo amb una mica de fondo fosc, poseu-hi els talls de bou a sobre, amaniu-los amb una mica d'oli i pebre i guarniu el plat amb el bitxo japonès.
Anar al contingut