Botifarra en escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La botifarra està elaborada amb carn magra de porc, per tant, és un aliment que principalment aporta proteïnes, greixos, ferro i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 botifarres de 150 g 

    2 porros

    6 arbrets de brocolet 

    2 grans d'all

    1 pastanaga

    1 fulla de llorer

    pebre vermell fumat dolç

    un raig d'agràs

    farigola

    vi ranci

    vi blanc

    julivert

    llima

    pebre negre

    encenalls de fusta per fumar

    aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Submergim durant 24 hores els encenalls de fusta per fumar en vi blanc.
  2. Posem els encenalls remullats amb vi a sobre d'una barbacoa, com més petita, millor, per poder-la ficar al forn (apagat).
  3. Fem bastonets de 2 porros i 1 pastanaga, els tirem una mica d'oli i els posem a sobre de paper sulfurat en una safata, al forn (apagat), per fumar-los durant 20 minuts (el fum el fa els encenalls que hi ha a la barbacoa).
  4. Traiem la barbacoa del forn i hi marquem 2 botifarres de 150 g. Si cal, avivem el foc de les brases.
  5. Posem aigua mineral (uns 800 ml) a escalfar en un recipient.
  6. Laminem 2 grans d'all i els fem ballar en una cassola amb oli OVE.
  7. Traiem les verdures fumades del forn i les saltem a la cassola, amb l'all a foc mitjà.
  8. Afegim a la cassola 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb un raig d'agràs i de vi ranci.
  9. Hi afegim 1 fulla de llorer i una altra de farigola. En deixem evaporar l'alcohol.
  10. Posem les botifarres marcades dins la cassola. Hi afegim aigua calenta fins que quedin cobertes, i un manat de julivert. Tapem la cassola i la deixem a foc fort durant 5 minuts.
  11. Tallem 6 arbrets de brocolet i els saltem en una paella amb oli OVE, sal, pebre negre, el suc d'una llima i una mica d'aigua mineral. Tapem la paella i ho deixem coure.
  12. Servim la botifarra envoltada pel brocolet i amb unes quantes fulles de farigola, una mica de pebre i, si us agrada, un puntet d'oli.