Botifarra de peix amb seques amb oli (DOP) de les Garrigues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 bruixes
- 2 sípies
- Budell prim de porc
- 4 tomàquets de sucar
- 200 g de mongetes seques
- Bolets
- 3 alls tendres
- 100 g de cansalada viada
- 2 llesques de pa de pagès
- 20 cl d'oli (DOP) de les Garrigues
- Sal
- Farina
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli fregiu els filets de bruixa, prèviament tallats a trossos, salats i enfarinats.
Mentrestant, en una altra paella amb oli fregiu la sípia prèviament salada i enfarinada. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc i piqueu-la amb un ganivet.
Per fer la botifarra, poseu en un bol la sípia picada, els filets de bruixa, la llesca de pa, prèviament sucada amb tomàquet i sense crosta, i l'oli d'oliva i aixafeu-ho bé amb una espàtula.
Seguidament, poseu la barreja en una màniga, farciu el budell, lligueu-ne les puntes i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets picats, les mongetes, prèviament bullides, els alls tendres tallats a trossos i la cansalada tallada en dauets.
Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.
I, ja per acabar, emplateu la botifarra i poseu-hi el saltat de mongetes i boles al costat.
Mentrestant, en una altra paella amb oli fregiu la sípia prèviament salada i enfarinada. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc i piqueu-la amb un ganivet.
Per fer la botifarra, poseu en un bol la sípia picada, els filets de bruixa, la llesca de pa, prèviament sucada amb tomàquet i sense crosta, i l'oli d'oliva i aixafeu-ho bé amb una espàtula.
Seguidament, poseu la barreja en una màniga, farciu el budell, lligueu-ne les puntes i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets picats, les mongetes, prèviament bullides, els alls tendres tallats a trossos i la cansalada tallada en dauets.
Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.
I, ja per acabar, emplateu la botifarra i poseu-hi el saltat de mongetes i boles al costat.