Bonítol en escabetx de poma

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com el bonítol, és ric en greixos omega-3, imprescindibles per a la salut. N'hem de menjar 3 o 4 vegades a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g de llom de bonítol

    1,5 l d'aigua mineral

    200 ml de fumet blanc de bacallà reduït 

    75 g de sal

    50 g de midó de blat de moro 

    6 boles de pebre negre 

    2 pastanagues

    2 cebes de Figueres

    2 grans d'all

    1 llima

    1 cullerada de sucre panela

    1 poma Granny Smith

    1 cullerada de mostassa antiga

    1 raig generós de vinagre vell

    1 raig generós de vi ranci

    Cibulet 

    Llorer

    Farigola

    Romaní

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Comencem l'escabetx. Tallem a juliana 2 pastanagues netes i 2 cebes de Figueres pelades. Fem el mateix amb una poma Granny Smith. Ho reservem.
  2. Posem una cassola al foc amb un raig generós d'oli OVE i una fulla de llorer. Mentre s'escalfa, laminem 2 grans d'all i els afegim a la cassola perquè ballin.
  3. Amb un morter aixafem 6 boles de pebre negre i les afegim a la cassola. Fem el mateix amb 1 branca de romaní i 1 branca de farigola. Ho integrem.
  4. Afegim a la cassola 1 raig de vi ranci i 1 raig de vinagre vell. Hi posem una cullerada de sucre panela. Ho integrem tot i hi afegim més oli fins a tenir una textura untuosa.
  5. Barregem en una tassa 50 g de midó de blat de moro i 200 ml de fumet blanc de bacallà reduït. Un cop dissolt, ho afegim a la cassola i ho integrem remenant. Primer amb foc viu, després el podem abaixar.
  6. Un cop tenim la salsa lligada, hi afegim les pastanagues, les cebes i la poma tallades a juliana. També hi posem 1 cullerada de mostassa a l'antiga. Deixem que tot suï.
  7. En un recipient gros posem 1,5 l d'aigua i 75 g de sal i ho dissolem. Tallem 500 g de llom de bonítol en daus petits i el posem dins el recipient d'aigua salada 10 minuts.
  8. Passat aquest temps, traiem el bonítol del bany de sal i l'eixuguem. Un cop sec, el posem a la cassola amb les verdures. Ho deixem coure un minut, després apaguem el foc i el deixem un minut més reposant.
  9. Servim amb una mica de cibulet tallat i ratlladura de llima.
Anar al contingut