Bonítol amb albergínia i raïm
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Llavina
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
- Informació nutricional -Obre
Tot i que s'assembla molt a la tonyina, el bonítol conté menys greixos i un te un gust més suau.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 bonítol de quilo (aprox.) en supremes
- 2 albergínies petites
- 10 grans de raïm
- 2 pàmpols de cep
- 1 tomàquet gros
- 100 g d'almívar (100 g de sucre i 100 g d'aigua)
- 3 g d'agar-agar
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu el tomàquet en una olla amb aigua i sal, peleu-lo i reserveu-lo. A la mateixa olla, els pàmpols de ceps fins que estiguin tendres. Després, retireu els pàmpols i bulliu-hi l'albergínia sencera fins que s'estovi. Reserveu l'aigua ben colada i les verdures. D'aquesta aigua de bullir les verdures, reserveu-ne uns 300 grams en un cassó, afegiu-hi l'agar-agar en pols i deixeu que arrenqui el bull. Tot seguit, aboqueu aquesta aigua en una safata per tal d'aconseguir un tel fi, o sigui, una làmina de gelatina. Deixeu-ho solidificar a la nevera durant un minut.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó a parts iguals sucre i aigua i deixeu-ho coure.
Mentrestant, talleu els grans de raïm sense pelar per la meitat i traiueu-los els pinyols. Feu-los bullir amb l'almívar durant 3 minuts.
A continuació, talleu l'albergínia per la meitat i enrossiu-la en una paella. A la mateixa paella, enrossiu-hi el bonítol i afegiu-hi una cullerada de l'aigua de cocció de les verdures per tal que es cogui.
I ja per acabar, talleu el tomàquest a grills i poseu-os al fons del plat. Colloqueu mitja albergínia al cantó i disposeu el bonítol sobre les verdures. Podeu guarnir el plat amb el raïm dolç,i el pàmpol tallat a tiretes i un tall de la làmina de gelatina.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó a parts iguals sucre i aigua i deixeu-ho coure.
Mentrestant, talleu els grans de raïm sense pelar per la meitat i traiueu-los els pinyols. Feu-los bullir amb l'almívar durant 3 minuts.
A continuació, talleu l'albergínia per la meitat i enrossiu-la en una paella. A la mateixa paella, enrossiu-hi el bonítol i afegiu-hi una cullerada de l'aigua de cocció de les verdures per tal que es cogui.
I ja per acabar, talleu el tomàquest a grills i poseu-os al fons del plat. Colloqueu mitja albergínia al cantó i disposeu el bonítol sobre les verdures. Podeu guarnir el plat amb el raïm dolç,i el pàmpol tallat a tiretes i un tall de la làmina de gelatina.