Bombons salats de poma i formatge, i de botifarra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Baixas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
- Informació nutricional -Obre
La botifarra negre és molt rica en ferro, mineral necessari per a transportar l'oxigen a través de la sang.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per als bombons de poma i formatge:
- 1 poma golden
- 1 nou de mantega
- 30 g de formatge de cabra
- 200 g de mantega de cacau
- flor d'alfàbrega
- Per als bombons de botifarra:
- 100 g de botifarra negra
- 100 cl de brou de carn
- 50 g de granet de pistatxo
- 50 g de confitura de taronja
- pell de taronja en pols (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer els bombons de poma, poseu en un bol la poma, pelada i tallada a trossos, i la mantega, tapeu-ho amb paper film i escalfeu-ho al microones durant 3 o 4 minuts.
Seguidament, destapeu-ho i tritureu-ho amb el túrmix. Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el formatge esmicolat, barregeu-ho bé, ompliu-ne uns motlles per fer bombons i poseu-ho al congelador.
Per fer els bombons de botifarra, poseu a la Thermomix la botifarra, pelada i tallada a trossos, i el brou i tritureu-ho bé. Després, ompliu uns altres motlles per fer bombons amb la barreja, poseu-hi a sobre una mica de confitura de taronja i granet de pistatxo i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, poseu la mantega de cacau en un cassó i deixeu-la desfer a foc suau. Tot seguit, desemmotlleu els bombons de formatge i poma, suqueu-los a la mantega desfeta i deixeu-los refredar sobre paper film.
I ja per acabar, emplateu els bombons, alternant-ne un de cada i guarniu els de formatge amb una flor d'alfàbrega a sobre i els de botifarra amb la pell de taronja en pols.
Seguidament, destapeu-ho i tritureu-ho amb el túrmix. Quan estigui ben triturat, afegiu-hi el formatge esmicolat, barregeu-ho bé, ompliu-ne uns motlles per fer bombons i poseu-ho al congelador.
Per fer els bombons de botifarra, poseu a la Thermomix la botifarra, pelada i tallada a trossos, i el brou i tritureu-ho bé. Després, ompliu uns altres motlles per fer bombons amb la barreja, poseu-hi a sobre una mica de confitura de taronja i granet de pistatxo i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, poseu la mantega de cacau en un cassó i deixeu-la desfer a foc suau. Tot seguit, desemmotlleu els bombons de formatge i poma, suqueu-los a la mantega desfeta i deixeu-los refredar sobre paper film.
I ja per acabar, emplateu els bombons, alternant-ne un de cada i guarniu els de formatge amb una flor d'alfàbrega a sobre i els de botifarra amb la pell de taronja en pols.