Boles de patata i col a l'allada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua. Per això es recomana menjar-ne 3 o 4 dies per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de patates ratte
150 g de col en conserva
3 taps de colatura d'anxova
2 cabeces d'alls
1 fulla llorer
1 llima
1 ou
una cullerada de pebre vermell fumat
farina de cigró
cibulet
oli de confitar
sal grossa
sal
PREPARACIÓ
- Posem un cul de sal grossa en una safata petita de forn i hi fornegem 2 cabeces d'alls a 220º durant 35 minuts.
- Agafem 1 kg de patates ratte i posem un cul de sal grossa en una safata i les enfornem 20 minuts a 220º.
- Traiem del forn i pelem les patates i les ratllem dins d'un bol. Ho salpebrem.
- Espremem un dels alls al bol de la patata. Reservem l'altre.
- Obrim un pot de conserva de col i n'agafem 150 g, que tallarem ben petit per després afegir-ho al bol de la patata. Ho remenem amb les varetes manuals.
- Afegim 3 taps de colatura d'anxova i barregem. Portem el bol filmat a la nevera i ho deixem reposar 15 minuts.
- Un cop refredada i reposada la massa, en fem boles.
- Posem al foc una cassola amb oli de confitar i una fulla de llorer. Disposem dues safates; en una hi posarem farina de cigró i en l'altra, paper absorbent per treure l'excés d'oli després de fregir les boles.
- Fregim les boles.
- En un pot de túrmix hi posem un ou, una mica de l'escabetx de la conserva de col, 1 cullerada de pebre vermell fumat, l'altre all escalivat i el suc d'una llima.
- Posem aquesta maionesa en un mànega.
- Servim les boletes de patata en un plat, hi afegim la maionesa per sobre i una mica de cibulet tallat.