Boles de patata i col a l'allada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Del grup dels aliments rics en hidrats de carboni, la patata és el més lleuger, ja que és el que conté més aigua. Per això es recomana menjar-ne 3 o 4 dies per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    1 kg de patates ratte

    150 g de col en conserva

    3 taps de colatura d'anxova

    2 cabeces d'alls

    1 fulla llorer

    1 llima

    1 ou

    una cullerada de pebre vermell fumat

    farina de cigró

    cibulet

    oli de confitar

    sal grossa

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem un cul de sal grossa en una safata petita de forn i hi fornegem 2 cabeces d'alls a 220º durant 35 minuts.
  2. Agafem 1 kg de patates ratte i posem un cul de sal grossa en una safata i les enfornem 20 minuts a 220º.
  3. Traiem del forn i pelem les patates i les ratllem dins d'un bol. Ho salpebrem.
  4. Espremem un dels alls al bol de la patata. Reservem l'altre.
  5. Obrim un pot de conserva de col i n'agafem 150 g, que tallarem ben petit per després afegir-ho al bol de la patata. Ho remenem amb les varetes manuals.
  6. Afegim 3 taps de colatura d'anxova i barregem. Portem el bol filmat a la nevera i ho deixem reposar 15 minuts.
  7. Un cop refredada i reposada la massa, en fem boles.
  8. Posem al foc una cassola amb oli de confitar i una fulla de llorer. Disposem dues safates; en una hi posarem farina de cigró i en l'altra, paper absorbent per treure l'excés d'oli després de fregir les boles.
  9. Fregim les boles.
  10. En un pot de túrmix hi posem un ou, una mica de l'escabetx de la conserva de col, 1 cullerada de pebre vermell fumat, l'altre all escalivat  i el suc d'una llima.
  11. Posem aquesta maionesa en un mànega.
  12. Servim les boletes de patata en un plat, hi afegim la maionesa per sobre i una mica de cibulet tallat.