Blondie

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    S'ha de triar el sucre morè de canya integral, ja té una ínfima millor part de vitamines i minerals. El sucre morè moltes vegades és sucre blanc acolorit. Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    125 g de  farina

    100 g de mantega

    60 g de sucre morè  

    60 g de sucre blanc

    40 g de festucs

    25 g de farina d'ametlla

    1 ou

     

    Per la cobertura

    200 g de  nata

     50 g d'ametlla laminada   

    25 g de sucre

    1 beina de vainilla

PREPARACIÓ

  1. Batem en un bol 1 ou sencer amb varetes manuals i hi afegim 60 g de sucre blanc. Ho barregem.
  2. Batem en un altre bol 100 g de mantega pomada amb les mateixes varetes i hi afegim 60 g de sucre morè.
  3. Afegim l'ou batut al bol de la mantega i ho integrem tot.
  4. Tamisem 125 g de farina i 25 g de farina d'ametlla sobre el bol de la barreja.
  5. Afegim a la massa 40 g de festucs. Ho barregem.
  6. Untem amb mantega i farina un motlle i l'omplim amb la massa.
  7. Portem la massa al forn a 180º durant 35 minuts.
  8. Escalfem en un pot 200 ml de nata i 25 g de sucre i hi afegim 1 beina de vainilla. Ho deixem reduir durant uns 15 minuts.
  9. Retirem la nata reduïda del foc i deixem que es refredi.
  10. Traiem del forn el pastís i el deixem refredar.
  11. Torrem en una paella 50 g d'ametlla laminada fins que agafin un to daurat. Les reservem.
  12. Traiem el pastís de la safata i el tallem a quadradets.
  13. Servim els trossos amb una cullerada de cobertura per sobre i unes ametlles laminades.
Anar al contingut