"Bisque" de musclos

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg musclos        

    1 llauna de musclos en escabetx

    2 pastanagues

    1 porro

    1 branca d'api

    1l aigua mineral

    200 ml de nata

    2 copes de vi escumós

    1 cullerada de pasta de tomàquet concentrat

    1 cullerada de mantega

    1 fulla de llorer

    1 gra d'all

    Tomàquet confitat

    Julivert

    Estragó

    Pebre blanc

    Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Tallem a la brunesa les pastanagues, l'api i el porro.
  2. Posem els musclos en una olla de pressió juntament amb una fulla de llorer, un gra d'all, un manat de julivert i la verdura que haurem tallat abans. Hi afegim 1 l d'aigua i ho posem a coure. Ha de coure 10 minuts i ho deixarem reposar 2 hores.
  3. Colem el brou i en separem els musclos per una banda, i les verdures per una altra. En descartem el julivert, l'all i el llorer.
  4. Enrossim les verdures en una cassola amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Quan hagin enrossit, hi afegim una cullerada de pasta de tomàquet concentrat, 2 cullerades de tomàquet confitat els musclos sense closca. Abaixem el foc i hi afegim 2 copes de l'escumós.
  5. Afegim a la cassola una cullerada de mantega, pebre blanc, 200 ml de nata i 250 ml del brou de musclo que hem fet al principi. Ho deixem fent xup-xup 10 minuts, amb el foc mitjà.
  6. Ho triturem.
  7. Fem un amanit amb els musclos de llauna, una mica de l'oli en escabetx de la mateixa llauna, pebre blanc i unes fulles d'estragó tallades.
  8. Servim la crema amb una mica de l'amanit per damunt i ho acabem amb un raig d'oli d'oliva verge extra.