"Bisque" de musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg musclos
1 llauna de musclos en escabetx
2 pastanagues
1 porro
1 branca d'api
1l aigua mineral
200 ml de nata
2 copes de vi escumós
1 cullerada de pasta de tomàquet concentrat
1 cullerada de mantega
1 fulla de llorer
1 gra d'all
Tomàquet confitat
Julivert
Estragó
Pebre blanc
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa les pastanagues, l'api i el porro.
- Posem els musclos en una olla de pressió juntament amb una fulla de llorer, un gra d'all, un manat de julivert i la verdura que haurem tallat abans. Hi afegim 1 l d'aigua i ho posem a coure. Ha de coure 10 minuts i ho deixarem reposar 2 hores.
- Colem el brou i en separem els musclos per una banda, i les verdures per una altra. En descartem el julivert, l'all i el llorer.
- Enrossim les verdures en una cassola amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Quan hagin enrossit, hi afegim una cullerada de pasta de tomàquet concentrat, 2 cullerades de tomàquet confitat els musclos sense closca. Abaixem el foc i hi afegim 2 copes de l'escumós.
- Afegim a la cassola una cullerada de mantega, pebre blanc, 200 ml de nata i 250 ml del brou de musclo que hem fet al principi. Ho deixem fent xup-xup 10 minuts, amb el foc mitjà.
- Ho triturem.
- Fem un amanit amb els musclos de llauna, una mica de l'oli en escabetx de la mateixa llauna, pebre blanc i unes fulles d'estragó tallades.
- Servim la crema amb una mica de l'amanit per damunt i ho acabem amb un raig d'oli d'oliva verge extra.