Biquini amb tomàquets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: MARC RIBAS
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta, conté proteïnes vegetals i se n'hauria de prendre en quantitat moderada diàriament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g mantega   

    150 g ametlles torrades salades i pelades  

    100 g formatge curat   

    40 g mantega ghee (feta amb els 250 g de mantega)  

    10 g xocolata amb llet  

    6 tomàquets confitats en oli   

    4 pans "mollete"   

    1 bola mozzarella   

    1 cabeça d'alls  

    Mel de romaní  

    Romaní fresc   

    Ruca   

    Flor de sal  

    Pebre negre  

    Sal gruixuda  

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Farem un praliné per untar el pa. Començarem per escalivar una cabeça d'alls (en reservem un gra). El courem al forn 30 minuts, a 180 graus, sobre una base de sal gruixuda.  
  2. En un pot mitjà hi posem 250 g de mantega que escalfem i desfem a foc fluix fins que se'n separi la proteïna. Un cop desfeta, en decantem 40 ml, que és el que necessitarem.  
  3. Amb l'ajuda d'un braç elèctric triturem dins d'un pot 150 g d'ametlles torrades salades i pelades i el ghee. Ho triturem tot fins a obtenir una textura de pasta. Després hi afegim 1 cullerada de mel de romaní, 10 g de xocolata amb llet i els alls que teníem escalivats sense pell. Turbinem i ho reservem en un biberó.  
  4. Escorrem 1 bola de mozzarella i la tallem a llesques. Tallem també 100 g de formatge curat.  
  5. Escalfem una sandvitxera i, mentrestant, tallem pel mig 1 pa tipus "mollete".   
  6. Escorrem 6 tomàquets confitats en oli.   
  7. Farcim el mollete amb els tomàquets confitats, les llesques de formatge curat, les llesques de mozzarella, fulles de ruca, pebre negre i flor de sal. Per sobre hi afegim el praliné d'ametlles que teníem al biberó.  
  8. Posem el biquini a la sandvitxera i el planxem.  
Anar al contingut