Biquini amb tomàquets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: MARC RIBAS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pa és un aliment molt complet, ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta, conté proteïnes vegetals i se n'hauria de prendre en quantitat moderada diàriament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g mantega
150 g ametlles torrades salades i pelades
100 g formatge curat
40 g mantega ghee (feta amb els 250 g de mantega)
10 g xocolata amb llet
6 tomàquets confitats en oli
4 pans "mollete"
1 bola mozzarella
1 cabeça d'alls
Mel de romaní
Romaní fresc
Ruca
Flor de sal
Pebre negre
Sal gruixuda
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Farem un praliné per untar el pa. Començarem per escalivar una cabeça d'alls (en reservem un gra). El courem al forn 30 minuts, a 180 graus, sobre una base de sal gruixuda.
- En un pot mitjà hi posem 250 g de mantega que escalfem i desfem a foc fluix fins que se'n separi la proteïna. Un cop desfeta, en decantem 40 ml, que és el que necessitarem.
- Amb l'ajuda d'un braç elèctric triturem dins d'un pot 150 g d'ametlles torrades salades i pelades i el ghee. Ho triturem tot fins a obtenir una textura de pasta. Després hi afegim 1 cullerada de mel de romaní, 10 g de xocolata amb llet i els alls que teníem escalivats sense pell. Turbinem i ho reservem en un biberó.
- Escorrem 1 bola de mozzarella i la tallem a llesques. Tallem també 100 g de formatge curat.
- Escalfem una sandvitxera i, mentrestant, tallem pel mig 1 pa tipus "mollete".
- Escorrem 6 tomàquets confitats en oli.
- Farcim el mollete amb els tomàquets confitats, les llesques de formatge curat, les llesques de mozzarella, fulles de ruca, pebre negre i flor de sal. Per sobre hi afegim el praliné d'ametlles que teníem al biberó.
- Posem el biquini a la sandvitxera i el planxem.