Bescuit de torró de xixona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mey Hofmann
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hofmann, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/4 de l de llet
  • 200 g de sucre
  • 6 rovells d'ou
  • 250 g de nata muntada
  • 100 g de torró de xixona

PREPARACIÓ

Per començar, prepareu la crema per fer el bescuit. Poseu la llet en un cassó al foc amb la meitat del sucre.
Aboqueu l'altra meitat en un bol amb els rovells dels ous i remeneu-ho bé fins que us quedin blanquejats. Quan la llet estigui calenta afegiu-la al bol, barregeu-ho bé i quan us quedi ben homogeni, passeu-ho a un cassó i poseu-ho al foc tot controlant que no bulli. Quan s'hagi espessit, retireu-ho i munteu-ho en un bol fins que se us refredi (ha de quedar molt esponjosa). Incorporeu-hi la nata muntada i barregeu-ho, sense batre. Finalment, afegiu-hi el torró desengrunat i barregeu-ho bé. Per acabar, poseu el bescuit a les copes i deixeu-les al congelador uns 20 minuts aproximadament perquè agafi una textura ben suau. Per presentar-ho, podeu decorar-ho amb encenalls de xocolata, sucre glaç, una branqueta de grosella, i finalment, amb una mica de torró pel damunt.
Anar al contingut