Bescuit "borratxo" amb crema de whisky, cafè i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Sender
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda España
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al bescuit:
- 6 clares d'ou
- 125 g de sucre
- 180 g de rovells d'ou
- 250 g de farina
- 12 g de cafè soluble
- 180 g de sucre
- 30 g sucre invertit
- Per a la crema de whisky:
- 200 g de llet
- 200 g de nata
- 100 g de licor de whisky
- 100 ml de cafè líquid
- Per a la salsa de xocolata:
- 150 g d'aigua
- 150 g de nata
- 240 g sucre
- 60 g cacau
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol bateu les clares d'ou amb els 125 grams de sucre amb les varetes elèctriques. A part, en un altre bol, bateu els rovells d'ou amb els 180 grams de sucre i el sucre invertit, amb les varetes elèctriques. Seguidament, barregeu els continguts dels dos bols, afegiu-hi la farina i el cafè soluble i barregeu-ho bé. Després, poseu la massa del bescuit en un motlle rectangular i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 170 graus durant 20/25 minuts.
Mentrestant, fer la crema de whisky, barregeu en un bol la nata amb la llet, el licor de whisky i el cafè líquid i reserveu-ho.
A continuació, deixeu refredar el bescuit, talleu-lo a lingots, suqueu els lingots amb la crema de whisky i escorreu el que sobri.
Per fer la salsa de xocolata, en un cassó al foc barregeu els 150 g d'aigua, la nata, el sucre i el cacau, bulliu-ho fins que arribi a uns 102 graus, apagueu el foc i deixeu refredar la salsa de xocolata.
Finalment, caramel·litzeu el cim dels lingots de bescuit, amb una pala de cremar crema.
I ja per acabar, poseu la salsa de xocolata a la base el plat i poseu-hi el bescuit caramel·litzat al damunt.
Mentrestant, fer la crema de whisky, barregeu en un bol la nata amb la llet, el licor de whisky i el cafè líquid i reserveu-ho.
A continuació, deixeu refredar el bescuit, talleu-lo a lingots, suqueu els lingots amb la crema de whisky i escorreu el que sobri.
Per fer la salsa de xocolata, en un cassó al foc barregeu els 150 g d'aigua, la nata, el sucre i el cacau, bulliu-ho fins que arribi a uns 102 graus, apagueu el foc i deixeu refredar la salsa de xocolata.
Finalment, caramel·litzeu el cim dels lingots de bescuit, amb una pala de cremar crema.
I ja per acabar, poseu la salsa de xocolata a la base el plat i poseu-hi el bescuit caramel·litzat al damunt.