Berlina de xia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llavors de xia són riques en àcids grassos omega 3, tot i que s'han d'aixafar, moldre o mastegar molt bé perquè els puguem aprofitar bé.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • - 2 cullerades de xia

    - 250 g de farina de pa de pessic

    - 200 g de xocolata blanca

    - 200 g de llet

    - 50 g de mantega

    - 15 g de llevat

    - 60 g de sucre de llustre

    - 40 g de nata

    - cardamom

    - un rovell d'ou

    - una taronja

    - sal

    - oli de gira-sol

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir la llet amb un twist de taronja (un trosset en forma d'espiral de la pell de la taronja) amb unes boletes de cardamom.
  2. Quan arrenqui el bull, ho tapem i ho deixem infusionar.
  3. Barregem en un bol un polsim de sal, la farina de pa de pessic, una cullerada de xia, el llevat i el sucre de llustre.
  4. Batem un ou amb mantega pomada.
  5. Fem un volcà amb la barreja seca que tenim en el bol i hi posem l'ou i la mantega. Ho amassem tot.
  6. Colem la llet infusionada. L'afegim al bol on tenim la massa. La pastem dins el bol. Deixem reposar la massa 20 minuts.
  7. Preparem un bany maria per desfer la xocolata (posarem un bol de vidre dins una olla petita amb un dit d'aigua a foc mínim) amb la nata.
  8. Preparem per fregir una cassola fonda amb oli de gira-sol.
  9. Traiem la massa del bol, hi donem forma de berlina, i ho anem fregint. Deixem les berlines ja fregides a sobre d'un paper sulfurat.
  10. Les napem amb xocolata i hi espolsem la resta de xia per sobre.
Anar al contingut