Beef hamburgers (Hamburgueses de bou) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Carlin Miracle, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 6-8 persones:
- 6-8 panets per a hamburgueses
- 1,5 kg de carn picada de bou
- 1 ou
- 1 all
- salsa quetxup
- salsa Perrins
- salsa Tabasco
- oli d'oliva
- pa ratllat
- pebre negre
- sal d'api
- orenga
PREPARACIÓ
Demaneu a la carnisseria que us passin la carn per la picadora només una vegada.
Barregeu la carn picada amb els ingredients "humits": l'ou, l'all trinxat molt menut, un bon raig de salsa quetxup, unes gotes de tabasco, uns quants cops de salsa Perrins i un raig d'oli d'oliva. Quan aquesta barreja sigui homogènia, afegiu-hi els ingredients "secs": l'orenga, el pebre negre, la sal d'api i el pa ratllat, que podeu substituïr per flocs de puré de patata instantani. N'hi heu de posar fins que vegeu que la carn recobra la seva textura original. És molt important que no quedi més humida que al principi, ja que les hamburgueses no es courien bé.
Si voleu fer hamburgueses amb formatge, repartiu-ne alguns trossos mentre barregeu la carn amb els ingredients "secs".
Deixeu reposar la barreja de carn uns 10 minuts.
Repartiu la carn picada en porcions i doneu-los forma. Tingueu present que la carn minva en coure; feu les hamburgueses d'una mida una mica més gran que la del panet.
Partiu els panets per la meitat i enforneu-los uns minuts, tan sols perquè es torrin lleugerament.
Feu les hamburgueses a la planxa i poseu-les dins de cada panet.
A taula, serviu-les acompanyades de ceba tallada ben fina i diverses salses perquè cadascú es posi el que més li agradi.
Barregeu la carn picada amb els ingredients "humits": l'ou, l'all trinxat molt menut, un bon raig de salsa quetxup, unes gotes de tabasco, uns quants cops de salsa Perrins i un raig d'oli d'oliva. Quan aquesta barreja sigui homogènia, afegiu-hi els ingredients "secs": l'orenga, el pebre negre, la sal d'api i el pa ratllat, que podeu substituïr per flocs de puré de patata instantani. N'hi heu de posar fins que vegeu que la carn recobra la seva textura original. És molt important que no quedi més humida que al principi, ja que les hamburgueses no es courien bé.
Si voleu fer hamburgueses amb formatge, repartiu-ne alguns trossos mentre barregeu la carn amb els ingredients "secs".
Deixeu reposar la barreja de carn uns 10 minuts.
Repartiu la carn picada en porcions i doneu-los forma. Tingueu present que la carn minva en coure; feu les hamburgueses d'una mida una mica més gran que la del panet.
Partiu els panets per la meitat i enforneu-los uns minuts, tan sols perquè es torrin lleugerament.
Feu les hamburgueses a la planxa i poseu-les dins de cada panet.
A taula, serviu-les acompanyades de ceba tallada ben fina i diverses salses perquè cadascú es posi el que més li agradi.