Bastina a la mantega negra

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg de bastina  

    500 g de mantega

    3 llimes

    Tàperes

    Vinagre blanc

    Pebre blanc

    Aigua mineral

    Julivert

    Sal

    Llorer

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem una bastina d'1 kg en 4 talls.
  2. Posem els 4 talls de bastina en un pot amb aigua mineral freda, un raig de vinagre blanc, 1 fulla de llorer, 50 g de sal i 50 g de mantega. Quan arrenqui el bull, parem el foc i ho deixem reposar durant 15 minuts.
  3. Posem un pot al foc amb 450 g de mantega i l'escalfem fins que agafi un color avellana. Desescumem els residus cremats, els deixem en un altre pot que tirarem. Repetim l'operació fins que la mantega quedi molt fosca.
  4. Afegim a la mantega el suc de 2 llimes i 8 cullerades de tàperes i ho reservem.
  5. Eixuguem els talls de bastina, en traiem el tel –si n'hi ha– i els salpebrem.
  6. Posem una paella gran al foc amb una mica de la mantega negra i hi coem el peix fins que quedi ros per un cantó
  7. Girem el peix i hi afegim la resta de mantega negra i anem remenant la salsa.
  8. Piquem unes fulles de julivert
  9. Servim el peix amb la salsa per sobre,1 llima tallada en 4 trossos i el julivert picat.