Bastina a la mantega negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de bastina
500 g de mantega
3 llimes
Tàperes
Vinagre blanc
Pebre blanc
Aigua mineral
Julivert
Sal
Llorer
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem una bastina d'1 kg en 4 talls.
- Posem els 4 talls de bastina en un pot amb aigua mineral freda, un raig de vinagre blanc, 1 fulla de llorer, 50 g de sal i 50 g de mantega. Quan arrenqui el bull, parem el foc i ho deixem reposar durant 15 minuts.
- Posem un pot al foc amb 450 g de mantega i l'escalfem fins que agafi un color avellana. Desescumem els residus cremats, els deixem en un altre pot que tirarem. Repetim l'operació fins que la mantega quedi molt fosca.
- Afegim a la mantega el suc de 2 llimes i 8 cullerades de tàperes i ho reservem.
- Eixuguem els talls de bastina, en traiem el tel –si n'hi ha– i els salpebrem.
- Posem una paella gran al foc amb una mica de la mantega negra i hi coem el peix fins que quedi ros per un cantó
- Girem el peix i hi afegim la resta de mantega negra i anem remenant la salsa.
- Piquem unes fulles de julivert
- Servim el peix amb la salsa per sobre,1 llima tallada en 4 trossos i el julivert picat.