Barreja dolça de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Márquez
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sala
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets estan classificats nutricionalment dins el grup de les verdures ja que son rics en aigua, minerals i pobres en energiaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g de bolets variats (xiitake, llenega, fredolic, camagroc, cama de perdiu, trompeta de la mort...) dependrà del que hi hagi aquells dies
  • 1 alvocat
  • 1 placa de pasta de full
  • 50 g de mantega
  • 100 g de sucre morè
  • 100 g de melmelada de poma
  • flors per decorar

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn, feu rectangles amb la pasta de full d'uns 5x10cm aproximadament, poseu-los en una plata de forn, punxeu-los amb una forquilla perquè no pugin gaire, tireu-los sucre morè per sobre, i poseu-los a coure al forn uns 12 minuts a 200 graus.

Mentrestant, talleu els bolets (si són bolets molt petits podeu deixar-los sencers) fins que tots tinguin una mida semblant. Els heu de tenir separats per espècies, perquè no tots requereixen la mateixa cocció.

A continuació, poseu una paella al foc amb aigua, sucre morè i mantega i, quan la mantega estigui fosa, afegiu-hi les espècies de bolets segons el grau de cocció necessària, acabant amb les espècies que requereixen menys cocció (cama de perdiu, llenega, fredolic, trompeta de la mort, camagroc). Finalment, poseu-hi un toc de melmelada de poma, remeneu-ho bé, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'alvocat tallat a dauets i torneu-ho a remenar bé.

I ja per acabar, poseu la pasta de full al centre del plat, cobriu-la amb la barreja dolça de bolets amb alvocat i decoreu-ho amb les flors.
Anar al contingut