Anar a la navegació principal

Bao Bun de garró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B; cal prendre'n les parts magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 garrons de porc

    125 g farina de mitja força

    70 ml llet

    50 ml salsa de soja

    25 g mantega

    10 ml oli de sèsam

    6 g llevat fresc

    6 g sucre

    2 cullerades de sucre panela

    4 cardamoms

    1 ceba tendra

    1 cabeça d'alls

    1 llima

    Gingebre

    Mostassa

    Maionesa

    Vi ranci

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Preparem una solució d'aigua amb sal, a raó de 30 g de sal per litre. Ho dissolem bé i hi deixem els garrons submergits durant 2 h.
  2. Passat aquest temps, coem els garrons en una olla de pressió amb 1 l d'aigua, la salsa de soja, la cabeça d'alls partida per la meitat, el sucre panela, el cardamom esmicolat, gingebre ratllat, un raig de vi ranci i la pell d'una llima. Que s'hi coguin durant 30 minuts i que reposin un parell d'hores.
  3. Desossem els garrons i en desfilem la carn.
  4. Desfem el llevat amb l'oli de sèsam, el sucre blanc i 30 ml d'aigua. Ho remenem a foc baix fins que quedi dissolt.
  5. En un bol barregem la farina tamisada i un polsim de sal. En fem un volcà i hi aboquem la preparació del llevat. Ho remenem bé, hi afegim la llet i ho continuem barrejant. Hi posem la mantega i ho continuem barrejant amb les varetes. Quan estigui tot ben integrat, ho treballem uns 10 minuts a sobre d'una fusta amb una mica d'oli de sèsam, fins que ja no s'enganxi. En fem una boleta, la tapem a pell perquè no faci crosta i ho deixem reposar dues hores.
  6. Passat aquest temps, ho treballem, aquest cop amb corró, i hi fem una forma estirada. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar un parell d'hores més.
  7. Reduïm el brou de garró.
  8. Treballem la massa i en fem quatre boles. Les estirem una mica i les dobleguem amb una mica d'oli de sèsam. Les coem al vapor durant 20 minuts i les deixem 5 minuts en repòs.
  9. Barregem la carn de garró amb el brou reduït. 
  10. Tallem la part verda de la ceba tendra a rodelles i, la part blanca, a juliana.
Emplatem el pa, que ja tindrem cuit, i el farcim amb la carn salsada, maionesa, mostassa i la ceba
Anar al contingut