Bagel de bacallà

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bacallà, com la majoria de peixos blancs, és ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.

INGREDIENTS

  • 50 g de carpaccio bacallà ja dessalat

    2 tripes de bacallà 

    1 got de fumet de bacallà

    2 tomàquets

    50 g de ceba de Figueres caramel·litzada 

    1/2 albergínia

    1/2 pebrot vermell

    1/2 carbassó

    1 gra d'all

    1 bagel sense sucre amb sèsam o civada

    vi blanc

    llorer

    llimona

    oli OVE

    créixens  

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 2 cullerades (uns 50 g) de ceba de Figueres caramel·litzada en una paella amb un raig d'oli OVE.
  2. Ratllem 2 tomàquets pera i els colem sobre la paella de la ceba i hi afegim 1 fulla de llorer. Ho deixem coure.
  3. Hi afegim un raig de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.
  4. Hi afegim 1 got de fumet  i ho deixem reduir a foc lent fins que quedi la meitat.
  5. Tallem a microbrunesa mig pebrot vermell, mitja albergínia i mig carbassó, i els deixem en un bol amb aigua i unes gotes de suc de llimona.
  6. Laminem 1 all i el fem ballar en un pot amb oli OVE.
  7. Tallem a tires 2 tripes de bacallà prèviament neta i dessalada i l'afegim al pot on hem fet ballar l'all.
  8. Baixem el foc i anem remenant suaument hi afegint aigua i oli fins que munti el pil-pil.
  9. Escorrem els vegetals tallats i els afegim al sofregit. Tapem i ho deixem a foc baix durant 2 minuts.
  10. Tallem unes fulles de cibulet.
  11. Obrim el bagel i l'omplim amb la salsa samfaina, unes fulles de créixens, el carpaccio de bacallà hidratat, el pil-pil de tripa, cibulet i ratlladura de llimona.