Bagel de bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà, com la majoria de peixos blancs, és ric en proteïnes d'alt valor biològic i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
50 g de carpaccio bacallà ja dessalat
2 tripes de bacallà
1 got de fumet de bacallà
2 tomàquets
50 g de ceba de Figueres caramel·litzada
1/2 albergínia
1/2 pebrot vermell
1/2 carbassó
1 gra d'all
1 bagel sense sucre amb sèsam o civada
vi blanc
llorer
llimona
oli OVE
créixens
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 2 cullerades (uns 50 g) de ceba de Figueres caramel·litzada en una paella amb un raig d'oli OVE.
- Ratllem 2 tomàquets pera i els colem sobre la paella de la ceba i hi afegim 1 fulla de llorer. Ho deixem coure.
- Hi afegim un raig de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim 1 got de fumet i ho deixem reduir a foc lent fins que quedi la meitat.
- Tallem a microbrunesa mig pebrot vermell, mitja albergínia i mig carbassó, i els deixem en un bol amb aigua i unes gotes de suc de llimona.
- Laminem 1 all i el fem ballar en un pot amb oli OVE.
- Tallem a tires 2 tripes de bacallà prèviament neta i dessalada i l'afegim al pot on hem fet ballar l'all.
- Baixem el foc i anem remenant suaument hi afegint aigua i oli fins que munti el pil-pil.
- Escorrem els vegetals tallats i els afegim al sofregit. Tapem i ho deixem a foc baix durant 2 minuts.
- Tallem unes fulles de cibulet.
- Obrim el bagel i l'omplim amb la salsa samfaina, unes fulles de créixens, el carpaccio de bacallà hidratat, el pil-pil de tripa, cibulet i ratlladura de llimona.