Bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1/2 kg de bacallà bullit
- 2 o 3 patates bullides
- 5 ous
- farina
- oli d'oliva
- salsa de tomàquet com a guarnició
- Per a la picada:
- 5 alls tendres
- julivert
- sal (si cal)
PREPARACIÓ
En primer lloc, bulliu el bacallà, dessalat el dia anterior, i a part, les patates.
Un cop tingueu les patates bullides, passeu-les pel passapuré i reserveu-les. Tot seguit, traieu les espines del bacallà, esmicoleu-lo i aixafeu-lo en un morter. Feu també una picada amb els alls tendres i julivert. Quan tingueu la picada a punt, poseu-la en un bol, juntament amb el bacallà, les patates i els rovells d'ou. Treballeu-ho amb les mans fins que us quedi tot ben barrejat. Per fer les croquetes, poseu farina sobre la taula, agafeu la pasta i aneu-li donant forma de croquetes. A continuació, bateu una mica les clares d'ou, passeu-hi les croquetes, i reserveu-les en un plat a part. I per acabar, fregiu-les a foc lent en oli d'oliva calent. Podeu servir-les acompanyades amb salsa de tomàquet.
Un cop tingueu les patates bullides, passeu-les pel passapuré i reserveu-les. Tot seguit, traieu les espines del bacallà, esmicoleu-lo i aixafeu-lo en un morter. Feu també una picada amb els alls tendres i julivert. Quan tingueu la picada a punt, poseu-la en un bol, juntament amb el bacallà, les patates i els rovells d'ou. Treballeu-ho amb les mans fins que us quedi tot ben barrejat. Per fer les croquetes, poseu farina sobre la taula, agafeu la pasta i aneu-li donant forma de croquetes. A continuació, bateu una mica les clares d'ou, passeu-hi les croquetes, i reserveu-les en un plat a part. I per acabar, fregiu-les a foc lent en oli d'oliva calent. Podeu servir-les acompanyades amb salsa de tomàquet.