Bacallà escabetxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà dessalat
- 3 grans d'all
- 1 got d'oli d'oliva
- 3 cebes
- 1 copa de vinagre
- pebre vermell
- 1 fulla de llorer
- farina
- farigola
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, feu el sofregit de ceba, llorer, alls i farigola (lligada) en un cassó.
Tapeu-ho perquè no perdeu l'aroma i deixeu que es vagi confitant. A continuació, en una paella amb oli coeu el bacallà enfarinat ben a poc a poc i reserveu-lo en un recipient per a fer-hi l'escabetx. Per a preparar-lo, emulsioneu el vinagre i el pebre dolç en un bol. Afegiu-hi més vinagre i tireu-ho dins la cocció amb la ceba. Remeneu-ho i tireu-ho dins el recipient amb el bacallà. Deixeu-ho reposar a la nevera. Abans d'emplatar-ho heu d'escalfar-ho una mica. Poseu-hi una mica de sal i decoreu-ho amb una mica de col, bròquil i pastanaga (tot escaldat).
Tapeu-ho perquè no perdeu l'aroma i deixeu que es vagi confitant. A continuació, en una paella amb oli coeu el bacallà enfarinat ben a poc a poc i reserveu-lo en un recipient per a fer-hi l'escabetx. Per a preparar-lo, emulsioneu el vinagre i el pebre dolç en un bol. Afegiu-hi més vinagre i tireu-ho dins la cocció amb la ceba. Remeneu-ho i tireu-ho dins el recipient amb el bacallà. Deixeu-ho reposar a la nevera. Abans d'emplatar-ho heu d'escalfar-ho una mica. Poseu-hi una mica de sal i decoreu-ho amb una mica de col, bròquil i pastanaga (tot escaldat).