Bacallà confitat sobre patata amb canyella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Elisabet Arroni
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nau (Casserres)
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
La patata és un tubercle ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, que proporciona energia de forma gradual al nostre organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 talls de llom de bacallà dessalat
- 2 patates
- oli de gira-sol
- oli d'oliva
- farigola fresca
- sal i pebre
- canyella en pols
- tomàquet sec
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 200 graus.
A continuació, peleu les patates, talleu-les a rodanxes d'un centímetre de gruix, poseu-les en una safata de forn untada amb oli d'oliva, salpebreu-les, amaniu-les amb un raig d'oli per sobre i deixeu-les coure al forn a 200 graus durant 30 minuts. Passat aquest temps, traieu-les del forn, poseu-hi canyella en pols per sobre, tapeu la safata amb paper de plata i torneu-les a enfornar 30 minuts més a 180 graus.
Mentrestant, poseu el bacallà en un cassó, amb l'oli de gira-sol suficient perquè el cobreixi i unes branquetes de farigola fresca i deixeu-lo confitar a baixa temperatura durant uns 10 minuts.
Finalment, tritureu el tomàquet sec.
I ja per acabar, emplateu la patata, poseu-hi el bacallà confitat al damunt i guarniu el plat amb una mica de farigola fresca i tomàquet sec en pols.
A continuació, peleu les patates, talleu-les a rodanxes d'un centímetre de gruix, poseu-les en una safata de forn untada amb oli d'oliva, salpebreu-les, amaniu-les amb un raig d'oli per sobre i deixeu-les coure al forn a 200 graus durant 30 minuts. Passat aquest temps, traieu-les del forn, poseu-hi canyella en pols per sobre, tapeu la safata amb paper de plata i torneu-les a enfornar 30 minuts més a 180 graus.
Mentrestant, poseu el bacallà en un cassó, amb l'oli de gira-sol suficient perquè el cobreixi i unes branquetes de farigola fresca i deixeu-lo confitar a baixa temperatura durant uns 10 minuts.
Finalment, tritureu el tomàquet sec.
I ja per acabar, emplateu la patata, poseu-hi el bacallà confitat al damunt i guarniu el plat amb una mica de farigola fresca i tomàquet sec en pols.