Bacallà amb tomàquet

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Josep Mestres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Peixerot, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 8 tomàquets madurs
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • 1/2 got d'aigua
  • farigola
  • orenga
  • 4 grans d'all
  • sal
  • pebre
  • farina

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu un cassó al foc, afegiu-hi força oli i un parell de grans d'all, deixeu que es cogui tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi farigola, sal i pebre, i a fora del foc poseu-hi aigua. Deixeu-ho refredar i passeu-ho pel colador xinès. Per fer el bacallà, enfarineu-lo i espolseu-lo, poseu-lo en una safata, on prèviament hi haureu tirat un rajolí d'oli. Tot seguit, poseu-lo al forn a uns 250 graus durant uns 4 minuts. Mentrestant, escaldeu els tomàquets durant 30 segons, peleu-lo i marineu-los durant mitja hora. Aleshores, emplateu el bacallà, acomodeu-hi el tomàquet al costat, cobriu-lo amb la salsa i decoreu-lo amb una branca de farigola.