Bacallà amb tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Mestres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Peixerot, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 8 tomàquets madurs
- 1/2 l d'oli d'oliva
- 1/2 got d'aigua
- farigola
- orenga
- 4 grans d'all
- sal
- pebre
- farina
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, poseu un cassó al foc, afegiu-hi força oli i un parell de grans d'all, deixeu que es cogui tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi farigola, sal i pebre, i a fora del foc poseu-hi aigua. Deixeu-ho refredar i passeu-ho pel colador xinès. Per fer el bacallà, enfarineu-lo i espolseu-lo, poseu-lo en una safata, on prèviament hi haureu tirat un rajolí d'oli. Tot seguit, poseu-lo al forn a uns 250 graus durant uns 4 minuts. Mentrestant, escaldeu els tomàquets durant 30 segons, peleu-lo i marineu-los durant mitja hora. Aleshores, emplateu el bacallà, acomodeu-hi el tomàquet al costat, cobriu-lo amb la salsa i decoreu-lo amb una branca de farigola.
Tot seguit, poseu-hi farigola, sal i pebre, i a fora del foc poseu-hi aigua. Deixeu-ho refredar i passeu-ho pel colador xinès. Per fer el bacallà, enfarineu-lo i espolseu-lo, poseu-lo en una safata, on prèviament hi haureu tirat un rajolí d'oli. Tot seguit, poseu-lo al forn a uns 250 graus durant uns 4 minuts. Mentrestant, escaldeu els tomàquets durant 30 segons, peleu-lo i marineu-los durant mitja hora. Aleshores, emplateu el bacallà, acomodeu-hi el tomàquet al costat, cobriu-lo amb la salsa i decoreu-lo amb una branca de farigola.