Bacallà amb samfaina

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 morros de bacallà    

    2 tomàquets pera

    2 cebes de Figueres

    1 pebrot vermell

    1 albergínia

    2 porros

    500 g de pell de bacallà

    Farina 

    5 alls

    Vi blanc

    Julivert

    Sal 

    Oli d'oliva verge extra

    Pebre negre

    Llorer              

     

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Dessalem unes pells de bacallà. En canviem l'aigua unes quatre vegades.
  2. Posem les pells de bacallà en una olla de pressió. Hi afegim 2 porros tallats a bresa, una fulla de llorer, un litre i mig d'aigua mineral i un gra d'all aixafat. Ho bullim 20 minuts i ho deixem reposar 2 hores.
  3. Un cop ha reposat, ho colem. Una meitat la reservem en un bol i l'altra la posem en una olla.
  4. Crucifiquem tomàquets i els escaldem. Tallem la cocció en un bol amb aigua i glaçons. En traiem les pells i les llavors i tallem a quadradets els pètals del tomàquet.
  5. Posem oli en una cassola, tallem les cebes i les enrossim.
  6. Pelem i tallem a brunesa un pebrot vermell. Afegim a la cassola. Remenem.
  7. Tallem a la brunesa una albergínia sense pelar. La fem a quadradets i l'afegim a la cassola. Foc fort.
  8. Afegim el brou calent de bacallà que tenim a l'olla,. Ho salpebrem. Ho deixem a foc baix durant 20 minuts.
  9. Posem oli en una olla. Eixuguem els morros de bacallà amb un paper absorbent. L'enfarinem (en traiem l'excés de farina) i el fregim lleugerament. Només el segellem.
  10. Laminem 4 grans d'all. Posem oli en una paella, l'escalfem i, a foc baix, enrossim els alls. Hi tirem un raig de vi.
  11. Posem el bacallà fregit a l'olla amb els alls. Ho fem bullir i hi posem els lloms de bacallà. Ho deixem 5 minuts que es cogui amb l'escalfor residual.
  12. Posem els morros de bacallà sobre la samfaina. I hi afegim el contingut de l'olla amb els alls. Ho deixem coure uns minuts.
  13. Tallem julivert ben petit.
  14. Emplatem la samfaina i el bacallà i ho finalitzem amb el julivert per sobre.