Bacallà amb salsa de marisc gratinat amb allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Olivet
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bilbao, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Plat interessant per ser font de proteïnes d'alt valor biològic i en canvi es baix en greixAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 800 g de morro de bacallà dessalat
- 200 g de peix de roca, crancs, rates, cintes, aranyes...
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 pastanaga
- 4 trossos de pebrot "del piquillo"
- 1 cullerada de farina
- 1 got de vi blanc
- sal
- oli d'oliva
- 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
- Per a l'allioli:
- 2 ous
- sal
- 3 alls
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de marisc, en un cassó amb oli sofregiu el peix de roca, la ceba, el tomàquet i la pastanaga, tot tallat a trossos.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc, el pebre vermell dolç, la farina, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, passeu-ho pel xinès i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà, prèviament enfarinat, fins que quedi ben dauradet.Per fer l'allioli, poseu en un bol els ous, els grans d'all i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu el bacallà en una terrina, cobriu-lo amb l'allioli, poseu-hi la salsa al voltant, guarniu el plat amb el pebrot "del piquillo" tallat a tires i poseu-ho a gratinar al forn durant 3 minuts.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi blanc, el pebre vermell dolç, la farina, la sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Seguidament, passeu-ho pel xinès i reserveu-ho.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el morro de bacallà, prèviament enfarinat, fins que quedi ben dauradet.Per fer l'allioli, poseu en un bol els ous, els grans d'all i l'oli i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar, emplateu el bacallà en una terrina, cobriu-lo amb l'allioli, poseu-hi la salsa al voltant, guarniu el plat amb el pebrot "del piquillo" tallat a tires i poseu-ho a gratinar al forn durant 3 minuts.