Bacallà amb puré de cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Benvingut Aligué
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són uns llegums rics en fibra soluble, substancia amb la capacitat de regular els nivells de colesterol a la sang.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà (de 100 g)
  • 500 g de cigrons cuits (i el brou de la cocció)
  • 50 g de pistatxos verds
  • 5 g de curri
  • 200 g de crostons de pa fregit
  • 200 g de brou de bacallà
  • Per al brou de bacallà:
  • espines i pell de bacallà
  • 1/2 porro
  • aigua
  • Per a l'oli d'alls:
  • 1/4 l d'oli d'oliva
  • 4 alls
  • 1 bitxo

PREPARACIÓ

Per fer l'oli d'alls, fregiu els alls laminats en un cassó amb oli d'oliva juntament amb el bitxo.
Quan els alls estiguin rossos, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant una estona.

Per fer el brou de bacallà, poseu en un cassó les espines i la pell de bacallà i el porro, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Seguidament, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant un parell d'hores a temperatura ambient.

Per fer el pil-pil, coleu el brou, poseu-lo en un bol amb els pistatxos i el curri, i tritureu-ho amb el Túrmix mentre hi aneu afegint a poc a poc una mica d'oli d'alls. A continuació, poseu els lloms de bacallà en el cassó de l'oli d'alls i deixeu-los confitar al forn durant 15 minuts a 60 graus. Quan estigui confitat, retireu-lo del cassó i reserveu-lo.

Per fer el puré de cigrons, poseu a la Thermomix els cigrons, el brou de la seva cocció i l'oli d'alls, i tritureu-ho fins que aconseguiu un puré ben fi.

I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons, poseu-hi el bacallà a sobre, salseu-lo amb el pil-pil de pistatxos i guarniu el plat amb uns quants crostons de pa fregit.
Anar al contingut