Bacallà amb pomes verdes i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les pomes granny smith tenen gran quantitat de antioxidants, localitats sobretot a la pell, que li atorguen el seu color verd característicAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de morro de bacallà dessalat
- 3 pomes verdes (granny smith)
- 150 g de botifarra negra
- 1 manat d'anet fresc
- oli d'oliva
- Per a l'almívar:
- 50 cc d'aigua
- 1 llimona
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a 80 graus.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i el suc de la llimona i deixeu-ho coure fins que el sucre estigui desfet.
Mentrestant, traieu el cor d'una poma, talleu-la a làmines amb una mandolina i escaldeu-la durant 10 segons amb l'almívar.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'altra poma, ja pelada i tallada a dauets. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra també tallada a dauets, doneu-li un parell de voltes i retireu-ho del foc. Finalment, afegiu-hi l'anet picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu les làmines de poma al centre del plat, poseu-hi el bacallà a sobre i guarniu el plat amb el saltat de poma i botifarra.
Per fer l'almívar, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i el suc de la llimona i deixeu-ho coure fins que el sucre estigui desfet.
Mentrestant, traieu el cor d'una poma, talleu-la a làmines amb una mandolina i escaldeu-la durant 10 segons amb l'almívar.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu l'altra poma, ja pelada i tallada a dauets. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la botifarra també tallada a dauets, doneu-li un parell de voltes i retireu-ho del foc. Finalment, afegiu-hi l'anet picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
I ja per acabar, poseu les làmines de poma al centre del plat, poseu-hi el bacallà a sobre i guarniu el plat amb el saltat de poma i botifarra.