Bacallà amb patates i allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 1 kg de morro de bacallà remullat
- 150 g de patates
- aigua i sal
- allioli
PREPARACIÓ
Per començar el plat, peleu i esqueixeu les patates, és a dir, en comptes de tallar-les, trenqueu-les, així a l'hora de coure-les perden una mica més de midó i queden més toves.
Poseu-les a bullir en una cassola amb aigua i una mica de sal. Un cop estiguin cuites traieu la cassola del foc i incorporeu-hi el bacallà. Mentre el bacallà s'acaba de coure, prepareu l'allioli. Piqueu bé els alls i quan els tingueu ben picats afegiu-hi el rovell d'ou i comenceu-ho a lligar (si veieu que us costa, podeu afegir-hi una gota d'aigua i us facilitarà la tasca). Un cop tingueu fet l'allioli ja podeu preparar el plat. Escorreu bé el bacallà i poseu-lo juntament amb les patates en un plat. Deixateu l'allioli amb una mica de l'aigua de la cocció i poseu-ho pel damunt del bacallà i les patates.
Poseu-les a bullir en una cassola amb aigua i una mica de sal. Un cop estiguin cuites traieu la cassola del foc i incorporeu-hi el bacallà. Mentre el bacallà s'acaba de coure, prepareu l'allioli. Piqueu bé els alls i quan els tingueu ben picats afegiu-hi el rovell d'ou i comenceu-ho a lligar (si veieu que us costa, podeu afegir-hi una gota d'aigua i us facilitarà la tasca). Un cop tingueu fet l'allioli ja podeu preparar el plat. Escorreu bé el bacallà i poseu-lo juntament amb les patates en un plat. Deixateu l'allioli amb una mica de l'aigua de la cocció i poseu-ho pel damunt del bacallà i les patates.