Bacallà amb patates emmascarades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 800 g de morro de bacallà dessalat
- 2 cebes
- 4 patates mitjanes
- 100 g de botifarra
- oli verge
- sal i pebre
- Per a la salsa de vi negre:
- 2 escalunyes
- pebre negre en gra
- 1/4 de l de vi negre
- 1/4 de l de brou de vedella
- 50 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les patates senceres en un safata, amaniu-les amb oli, salpebreu-les i deixeu-les coure al forn a 150 graus durant uns 45 minuts. Quan estiguin cuites, peleu-les i talleu-les a daus.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-la coure fins que quedi esmicolada.
Seguidament, poseu-hi les patates i deixeu-ho coure 3 minuts.
Després, poseu aquesta barreja en un recipient quadrat, premeu-la bé i deixeu-la reposar a la nevera durant unes 10 hores. Passat aquest temps, desemmotlleu-la, talleu-la per la meitat i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Per fer la salsa de vi negre, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu les escalunyes picades.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi el pebre negre i el vi negre. Quan el vi hagi reduït a la meitat, poseu-hi el brou i deixeu-ho coure una estona.
Seguidament, coleu la salsa i reserveu-la.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el bacallà pel cantó de la pell.
I ja per acabar, emplateu el tall de patata amb botifarra, poseu-hi el bacallà a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de vi negre.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-la coure fins que quedi esmicolada.
Seguidament, poseu-hi les patates i deixeu-ho coure 3 minuts.
Després, poseu aquesta barreja en un recipient quadrat, premeu-la bé i deixeu-la reposar a la nevera durant unes 10 hores. Passat aquest temps, desemmotlleu-la, talleu-la per la meitat i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Per fer la salsa de vi negre, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu les escalunyes picades.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi el pebre negre i el vi negre. Quan el vi hagi reduït a la meitat, poseu-hi el brou i deixeu-ho coure una estona.
Seguidament, coleu la salsa i reserveu-la.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el bacallà pel cantó de la pell.
I ja per acabar, emplateu el tall de patata amb botifarra, poseu-hi el bacallà a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de vi negre.