Bacallà amb patates emmascarades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de morro de bacallà dessalat
  • 2 cebes
  • 4 patates mitjanes
  • 100 g de botifarra
  • oli verge
  • sal i pebre
  • Per a la salsa de vi negre:
  • 2 escalunyes
  • pebre negre en gra
  • 1/4 de l de vi negre
  • 1/4 de l de brou de vedella
  • 50 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les patates senceres en un safata, amaniu-les amb oli, salpebreu-les i deixeu-les coure al forn a 150 graus durant uns 45 minuts. Quan estiguin cuites, peleu-les i talleu-les a daus.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu la botifarra tallada a rodanxes i deixeu-la coure fins que quedi esmicolada.

Seguidament, poseu-hi les patates i deixeu-ho coure 3 minuts.

Després, poseu aquesta barreja en un recipient quadrat, premeu-la bé i deixeu-la reposar a la nevera durant unes 10 hores. Passat aquest temps, desemmotlleu-la, talleu-la per la meitat i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.

Per fer la salsa de vi negre, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu les escalunyes picades.

Quan estiguin daurades, afegiu-hi el pebre negre i el vi negre. Quan el vi hagi reduït a la meitat, poseu-hi el brou i deixeu-ho coure una estona.

Seguidament, coleu la salsa i reserveu-la.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli fregiu el bacallà pel cantó de la pell.

I ja per acabar, emplateu el tall de patata amb botifarra, poseu-hi el bacallà a sobre i salseu-ho tot amb la salsa de vi negre.
Anar al contingut