Bacallà amb mel i patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Saumell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tall de conill, Capellades
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà de 200 g
- 4 patates mitjanes
- 2 cebes tendres
- 2 fulles de llorer
- 50 g de mantega
- 100 g de farina
- 4 cullerades de mel
- 1 rovell d'ou
- 1 gra d'all
- crema de llet
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Poseu en un cassó amb aigua calenta la ceba tendra picada, les rodanxes de patata de mig centímetre de gruix, el llorer i l'all.
Quan la patata estigui gairebé cuita, incorporeu-hi el bacallà i deixeu-ho coure tot junt a foc lent. Un cop el bacallà estigui cuit, reserveu-lo.
Per fer la salsa, desfeu una mica de mantega en una paella. Quan s'hagi desfet, poseu-hi la farina i una mica d'aigua de coure el bacallà. Remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. Tot seguit, afegiu-hi un rovell d'ou i la crema de llet sense parar de remenar.
I ja per acabar, emplateu les patates cobrint el fons del plat. Poseu-hi el bacallà a sobre i cobriu-lo amb la ceba tendra, una mica de mel i la salsa.
Quan la patata estigui gairebé cuita, incorporeu-hi el bacallà i deixeu-ho coure tot junt a foc lent. Un cop el bacallà estigui cuit, reserveu-lo.
Per fer la salsa, desfeu una mica de mantega en una paella. Quan s'hagi desfet, poseu-hi la farina i una mica d'aigua de coure el bacallà. Remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. Tot seguit, afegiu-hi un rovell d'ou i la crema de llet sense parar de remenar.
I ja per acabar, emplateu les patates cobrint el fons del plat. Poseu-hi el bacallà a sobre i cobriu-lo amb la ceba tendra, una mica de mel i la salsa.