Bacallà amb mel i llimona

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 4 talls de 200 g de morro de bacallà dessalat
  • 1 l d'oli de gira-sol
  • 4 fulles de llorer
  • 2 cabeces d'all
  • 1 ceba Per arrebossar:
  • 2 culleradetes de llevat
  • 3 culleradetes de sucre
  • 2 culleradetes de sal
  • 2 dl d'aigua tèbia
  • 300 g de farina fina Per a la salsa de mel i llimona:
  • 250 g de mel de farigola
  • 175 g de suc de llimona
  • pela de 3 llimones ratllada

PREPARACIÓ

D'entrada, poseu al foc un cassó amb 1 litre d'oli de gira-sol, les cabeces d'all tallades per la meitat i les fulles de llorer.
Per tal d'aromatitzar l'oli, deixeu-ho a foc fort durant 20 minuts. Passat aquest temps, traieu-ho dels fogons i reserveu-ho. Per fer l'arrebossat de la ceba, poseu el llevat (compreu-lo al forn de pa) en un bol, i dissoleu-lo amb aigua tèbia de l'aixeta. Afegiu-hi el sucre, la sal i la farina fina, i remeneu-ho. Finalment, deixeu-ho reposar uns 10 minuts. Pel que fa al bacallà, talleu-lo per la meitat i submergiu-lo dins l'oli d'abans, l'aromatitzat. Confiteu-lo durant 10 minuts a 80 graus. Mentrestant, prepareu la salsa. Tireu la mel en una paella ben calenta, i quan hagi reduït, incorporeu-hi el suc de llimona. Un cop reduït, afegiu-hi la llimona ratllada. Deixeu-ho al foc el temps just perquè redueixi, i ja tindreu la salsa a punt. D'altra banda, talleu la ceba a rodanxes, arrebosseu-les i fregiu-les en una paella amb oli roent. Saleu-les un cop fregides. I ja per acabar, munteu el plat amb el bacallà en el centre. Col·loqueu-hi les anelles de ceba pel damunt, i decoreu les vores del plat amb la salsa.
Anar al contingut