Bacallà amb cloïsses

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    800 g morro de bacallà dessalat 

    1 kg cloïsses de Carril  

    700 ml fumet  

    250 ml de vi escumós 

    4 porros  

    1 branca api  

    1 bitxo  

    1 llima  

    Oli OVE  

    Cibulet 

     

PREPARACIÓ

  1. Dessalem 800 g de morro de bacallà (consultar amb el bacallaner el temps) 
  2. Tallem a macedònia la part blanca de 4 porros i 1 branca d'api. 
  3. Escalfem oli en una olla que porti vaporadora. 
  4. Quan l'oli estigui calent hi afegim els porros i l'api tallats, la ratlladura d'una llima i un bitxo sencer. Ho fem suar a foc baix durant 30 minuts. 
  5. Un cop passats els 30 minuts traiem la pell de la llima. 
  6. Pugem una mica el foc i hi afegim mig got de vi escumós. 
  7. Aboquem a la cassola 700 g de brou de bacallà (fet amb el cap i les pells del bacallà i la part verda dels porros que hem fet servir. Un cop bull l'aigua baixem el foc i ho deixem fent-se 25 minuts. Després ho deixem 2 hores en repòs) 
  8. Posem la vaporadora a la cassola. Quan la tapa estigui entelada, hi posem 1 kg de cloïsses de Carril. Les coem i quan s'obrin les retirem. 
  9. Traiem la cloïssa de closques i les cobrim amb el brou de la seva cocció i un rajolí d'oli OVE. 
  10. Cobrim la base de la vaporadora amb unes fulles de col. 
  11. Eixuguem el bacallà (si el teníem en remull). 
  12. Pugem el foc de la cassola, posem el bacallà a sobre de les fulles de col i hi posem a sobre més fulles per tapar-ho, tapem la vorera i li donem 7 minuts de cocció (temps sempre en funció de gruix de la peça i del punt de cocció desitjat). 
  13. Passem pel túrmix el contingut de la cassola. Ho colem amb un xinès. 
  14. Servim aquesta crema a un plat, hi afegim les cloïsses, una mica del seu suquet i el bacallà. Ho rematem amb una mica de cibulet tallat prim i molt bon profit!!!!  
Anar al contingut